Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Phenjana noliedz nepietiekami dedzīgo sērotāju sodīšanu

Ziemeļkoreja kategoriski noliedz Dienvidkorejas medijos izskanējušās ziņas, ka Phenjanas varasiestādes sodot iedzīvotājus, kuri nepietiekami dedzīgi izrādījuši sēras par 17.decembrī mirušo līderi Kimu Čeniru, vēsta telekanāls CNN.

Dienvidkorejas mediju ziņas, ka ziemeļkorejieši, kas "piemiņas pasākumos nav raudājuši, nosūtīti uz koncentrācijas nometnēm", Phenjanas Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA) nedēļas nogalē nodēvēja par "dezinformāciju". Šādas ziņas izplata "zemiskie mediji, kurus kontrolē nodevēju grupējums", kas ir saistīts ar Dienvidkorejas prezidentu Ļi Mjunbaku, norādīja KCNA.

Ziemeļkorejas "varasiestādes piespriež vismaz sešus mēnešus labošanas darbu nometnēs visiem, kas sēru periodā nav piedalījušies organizētajās sanāksmēs, kā arī tiem, kas piedalījās, bet neraudāja, un kuru sēras neizskatījās patiesas," pagājušajā nedēļā vēstīja Dienvidkorejas tīmekļa medijs Daily NK. Šo vēsti Daily NK saņēmis no ziemeļkorejieša, kurš dzīvo līdzās Ķīnas robežai Hamgjonpukto provincē. Minētais cilvēks nodevis informāciju Daily NK korespondentam, lietojot nelegālu Ķīnas mobilo telefonu, paskaidroja tīmekļa medija prezidents Parks Inho. Informācija parasti no Ziemeļkorejas tiek nodota Daily NK reportieriem Ķīnā un tad nogādāta Dienvidkorejā.

KCNA arī puda neaptiku par to, ka Daily NK vēsts parādījusies vienlaicīgi ar oficiālās Phenjanas paziņojumu par ieslodzīto amnestiju par godu Ziemeļkorejas līderu dzimšanas dienām. "Šo ļauno darbu varēja pastrādāt vienīgi tie, kas ir apsēsti ar lamāšanos un melošanu," skaidroja KCNA.

Ziemeļkoreja nav atklājusi, cik daudz ieslodzīto tiks atbrīvoti amnestijas gaitā, kas tiks uzsākta 1.februārī. Starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas uzskata, ka Ziemeļkorejas cietumos tiek turēti 200 000 politieslodzīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits