Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pieaug temperatūra vienā no Fukušimas reaktoriem

Pieaugusi temperatūra vienā zemestrīcē cietušās Fukušimas atomelektrostacijas reaktorā, taču briesmas apkārtējai videi un sabiedrībai nepastāv, svētdien pavēstīja Japānas energokompānija Tokyo Electric Power.

Fukušimas Daiiči atomelektrostacijas otrā reaktora temperatūra šomēnes pamazām pieaugusi un svētdien sasniegusi 82 grādus pēc Celsija skalas, paziņoja Tokyo Electric Power.

Saskaņā ar jaunākajiem Japānas kodoldrošības noteikumiem, reaktora temperatūra pārsniegusi drošības standartu 80 grādus pēc Celsija skalas, liekot Tokyo Electric Power ziņot par izmaiņām sabiedrībai un atbildīgajām iestādēm. Pagaidām temperatūra ir zem 100 grādu noteiktā drošības līmeņa, kas nepieciešams, lai saglabātu reaktora „aukstās slēgšanas” drošo stāvokli.

Paaugstināto temperatūru uzrāda viens no reaktora termometriem, tāpēc Tokyo Electric Power pārbaudīs attiecīgo instrumentu, jo pārējie divi termometri rāda, ka reaktora temperatūra ir aptuveni 35 grādi pēc Celsija skalas.

Gāzu paraugi no reaktora neuzrāda pazīmes par kādu jaunu reakciju, kā arī citi novērojumi un dati neliecina par reaktora sakaršanu un tvaiku rašanos. "Mēs uzskatām, ka visdrīzāk attiecīgais termometrus uzrāda kļūdainu rezultātu, nevis ir pieaugusi reaktora temperatūra. Mēs uzskatām, ka aukstās slēgšanas stāvoklis ir saglabāts," teikts Tokyo Electric Power izdotajā paziņojumā.

Piesardzības apsvērumu dēļ energokompānija reaktorā palielinājusi ūdens un borskābes šķīduma daudzumu, lai pastiprinātu reaktora dzesēšanu.

Kā jau ziņots, pie Japānas pagājušā gada martā notika spēcīga zemūdens zemestrīce, pēc kā Japānai dienvidaustrumu piekrastei pāri gāzās milzīgi cunami viļņi, nodarot milzīgus postījumus. Fukušimas atomelektrostacijā pēc zemestrīces pilnībā sabojājās dzesēšanas sistēmas, kā dēļ notika kodolreaktoru serdeņu kušana un radioaktīvo materiālu noplūšana vidē, izraisot pasaulē nopietnāko kodolkatastrofu kopš Černobiļas atomelektrostacijas sprādziena 1986.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits