Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Shin Bet bijušais vadītājs: Izraēlieši tiek maldināti Irānas jautājumā

Izraēlas drošības dienesta Shin Bet bijušais vadītājs Juvals Diskins sestdien apsūdzējis valdības ministrus sabiedrības maldināšanā par iespējām veikt veiksmīgu preventīvu triecienu pa Irānas kodolobjektiem.

Diskins savā kritikā vērsās pret premjerministru Benjaminu Netanjahu un aizsardzības ministru Ehudu Baraku, nosodot viņu arvien kareivīgākos izteikumus par Irānu tās kodolprogrammas dēļ.

"Man liela problēma ir tā, ka man nav ticības pašreizējai vadībai, kurai mūs būtu jāvada tāda mēroga notikumā kā karā ar Irānu vai reģionālā karā," sacīja Diskins. "Es neticu ne premjerministram, ne aizsardzības ministram. Es neticu vadībai, kas pieņem lēmumus, balstoties uz mesiāniskām izjūtām."

"Ticiet man, es esmu viņu novērojis no tuva atstatuma. Tie nav cilvēki, kuriem es personīgā līmenī uzticētu vadīt Izraēlu tāda mēroga pasākumā. Tie nav cilvēki, kurus es gribētu redzēt turam stūri tādā pasākumā. Viņi maldina sabiedrību Irānas jautājumā. Viņi saka sabiedrībai, ja Izraēla rīkosies, Irānai nebūs atombumbas. Tā ir maldināšana. Patiesībā daudzi eksperti saka, ka Izraēlas uzbrukums paātrinās Irānas kodolbruņošanos," pavēstīja Diskins.

Martā arī bijušais Izraēlas izlūkdienesta Mossad vadītājs Meirs Dagans aicināja atturēties no uzbrukuma Irānas kodolobjektiem un pauda atbalstu ASV prezidenta Baraka Obamas nostājai, ka jāiejaucas ir tikai tad, ja tas ir nepieciešams.

Dagans pavēstīja, ka Irānas režīms, tostarp tā kareivīgais prezidents Mahmuds Ahmadinedžads, ir "ļoti racionāls". "Jebkurš uzbrukums Irānai, pirms izmēģinātas visas pārējās pieejas, nav pareizs ceļš," sacīja bijušais Mossad šefs. "Un [prezidents Obama] sacīja atklāti, ka militāra alternatīva ir dienas kārtībā un ka viņš nepieļaus, ka Irāna kļūst par kodolvalsti, un, balstoties paša pieredzē, es parasti uzticos ASV prezidentam."

Dagans, kurš Mossad vadību pameta 2011.gada janvārī, vairākkārt ir brīdinājis, ka, veicot militāru uzbrukumu, Irānas kodolambīcijas netiks apturētas, turklāt tā rezultātā viss reģions tiks ierauts konfliktā. Irāņi nebūt nesteidzas iegūt atombumbu, jo apzinās šāda soļa sekas, sacīja Dagans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits