Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sprādzienā Meksiskas valsts naftas kompānijas birojā 32 bojāgājušie

Spēcīgā sprādzienā ceturtdien Mehiko valsts naftas rūpniecības uzņēmuma Pemex galvenajā birojā dzīvību zaudējuši 32 cilvēki - 20 sievietes un 12 vīrieši - un vēl 121 cilvēks ievainots, apstiprinājis Pemex ģenerāldirektors.

Slimnīcā ievietoti 52 cilvēki. Glābšanas dienesti negadījuma vietā turpina meklēt izdzīvojušos. Ugunsdzēsēji, policisti un karavīri strādājuši visu nakti un lielu daļu gruvešu jau izdevies novākt. Sprādzienā sagrauta 54 stāvu ēkas piebūve un ēkas pirmajam stāvam nodarīti nopietni postījumi.

Sprādziena vietā visu nakti dežūrējušas vismaz sešas ātrās palīdzības mašīnas, ja vēl kādam būtu nepieciešama palīdzība. "Mēs gaidījām visu nakti, lai palīdzētu (..), bet nebija nepieciešams, jo, par laimi, izskatās, ka gandrīz visi jau izvesti," aģentūrai AFP norādīja kāda medmāsa.

Uzņēmuma vadība apliecināja, ka patlaban notiek incidenta izmeklēšana un ka visas versijas par eksplozijas iemesliem pagaidām ir tikai pieņēmumu līmenī. Civilās aizsardzības dienesta amatpersona sacīja, ka elektrības sadales telpā, kā šķiet, "uzkrājusies gāze", tomēr precīzs sprādziena iemesls vēl ir jāapstiprina. Sprādzienā izdzīvojušie stāstīja, ka jutuši zemestrīcei līdzīgu satricinājumu, līdz ar to sašūpojusies grīda un logiem izbiruši stikli.

Sprādziens uzņēmuma darbu nav apturējis. Pemex strādā ierastajā ritmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits