Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teju 64 000 sīriešu iesprostoti pie robežas ar Jordāniju

Pēc karadarbības pastiprināšanās ap Alepo pilsētu Sīrijas ziemeļos pie robežas ar Jordāniju iesprostoti apmēram 64 000 sīriešu, ceturtdien paziņoja Jordānijas robežsardze.

Jordānija, kurā šobrīd atrodas 630 000 bēgļu no Sīrijas, gada sākumā ieviesa papildu drošības pārbaudes Hadalatas un Rokbanes robežpārejas punktos, kā rezultātā desmiti tūkstoši sīriešu sapulcējušies pie valsts robežām.

"Bēgļu skaits Rokbanē sasniedzis 59 000, un tas turpina pieaugt," ceturtdien reportieriem paziņoja Jordānijas Robežsardzes komandieris ģenerālis Sabers al Mahajra.

Cits robežsardzes pārstāvis atklāja aģentūrai AFP, ka Hadalatas robežkontroles punktā sapulcējušies gandrīz 5000 sīrieši.

Mahajra norādīja, ka gandrīz 5500 sīrieši Rokbanē ieradušies pēdējo 24 stundu laikā. Šis pieplūdums tiek saistīts ar kauju pastiprināšanos Alepo.

Jordānija paziņojusi, ka tai jāpārbauda atnācēji, lai pārliecinātos, ka tie patiešām ir bēgļi, nevis džihādisti, kas vēlas iefiltrēties valstī.

Jordānija šobrīd pēc pārbaudes valstī dienā ielaiž tikai pāris desmitus sīriešu bēgļu.

Mahajra norādīja, ka Jordānijas varasiestādes par saistību ar džihādistu grupējumu Islāma valsts aizdomās tur apmēram 2000 sīriešu, kas atrodas netālu no robežas.

Pēc Sīrijas konflikta sākuma 2011.gadā Jordānija uz abu valstu 378 kilometrus garās robežas sākotnēji turēja atvērtus 45 robežpārejas punktu, bet tagad tādi ir tikai pieci, un trīs no tiem ir domāti ievainotajiem.

Bruņotais konflikts Sīrijā sākās 2011.gadā. Piecu gadu laikā tas ir pāraudzis pilsoņu karā, kur savā starpā cīnās ne tikai režīma un opozīcijas spēki, bet arī dažādi grupējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits