Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trampa Twitter kontu uz brīdi apturējušais: Neizdarīju neko aizliegtu

Mikroblogošanas vietnes Twitter darbinieks Bahtijars Dujsaks, kurš pēdējā darba dienā uz 11 minūtēm izdzēsa ASV prezidenta Donalda Trampa Twitter kontu, uzsvēris, ka noguris no publicitātes šī gadījuma dēļ, taču nav izdarījis neko aizliegtu. Tā viņš izteicies sarunā ar portālu TechChrunch.

Vīrietis, būdams darbā savā pēdējā darba dienā, saņēmis sūdzību no kāda Twitter lietotāja par Trampa kontu, tāpēc nospiedis šī konta deakitivizēšanas pogu, taču nav gaidījis, ka konts patiešām tiks dzēsts.

"Nerīkojos kā hakeris. Neizdarīju neko tādu, kas man bija liegts. (..) Es nepārkāpu noteikumus," viņš teica TechCrunch. Vācijā dzimušais un dzīvojošais turku izcelsmes vīrietis uzsvēris, ka nav rīkojies nekādu politisku vai citu iemeslu vadīts. "Man patīk Amerika," viņš piebildis.

Īsi pēc incidenta un Trampa konta atjaunošanas Twitter paziņoja, ka izmeklēs notikušo. Federālās izmeklēšanas birojs neiesaistīšoties šī atgadījuma vērtēšanā.

Daudzi Twitter lietotāji Dujsaku nodēvējuši par varoni, kāds pajokojis, ka jaunietis būtu pelnījis žurnāla Time gada cilvēka titulu un Nobela miera prēmiju. Tomēr bijušais Twitter darbinieks atzinis, ka vēlas atgriezties parastā dzīvē, brīvi komunicēt, lai kur dotos, taču pašlaik mediju reportieri viņam neliek mieru, fotogrāfi mēģina nobildēt.

"Es neizdarīju neko noziedzīgu, taču jūtos kā Pablo Eskobars (kolumbiešu narkobarons - red.). Pamazām tas kļūst kaitinoši," atzinis jaunietis.

Vienlaikus jāpiebilst, ka saistībā ar Trampa tvītiem jāskaidrojas arī pašai kompānijai Twitter, jo pašreizējais ASV prezidents nereti izceļas ar pretrunīgām replikām un retvītiem, kas, daudzuprāt, pārkāpj vietnes lietošanas noteikumus un ir aizskaroši. Trešdien, piemēram, Tramps retvītojis vairākus kādas britu galēji labējas politiķes musinošus, pret musulmaņiem vērstus video.

Top komentāri

Riko
R
Man, kā ciniskam nihilistam un valsts aparāta skeptiķim, Trampa 'tvīti' ir kā balzāms dvēselei, pārsvarā bērnišķīgi, taču uzjautrinoši. Tas ir nepieciešams. It īpaši šajā mūsdienīgajā vidē, kur visi ir tik ļoti politkorekti un baidās aizskart kādu sniegpārsliņu vai runāt 'pret sistēmu un pastāvošo iekārtu' :)
Nirnbergas klients
N
"Neizdarīju neko aizliegtu"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits