Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tramps pieprasa Krievijai izvest karavīrus no Venecuēlas

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien Krievijai pieprasīja izvest savus karavīrus no Venecuēlas un brīdināja, ka izskatītas tiek visas iespējas, lai to panāktu.

"Krievijai ir jāvācas prom," Tramps sacīja žurnālistiem Ovālajā kabinetā, kur viņš tikās ar Venecuēlas opozīcijas līdera Huana Gvaido dzīvesbiedri Fabianu Rosalesu.

Sestdien netālu no Karakasas ieradās divas Krievijas gaisa spēku lidmašīnas ar aptuveni 100 Krievijas karavīriem. ASV valdība uzskata, ka karavīru vidū ir arī specvienību karavīri un kiberdrošības speciālisti.

Vaicāts, kā viņš domā panākt, lai Krievijas karavīri Venecuēlu pamet, Tramps sacīja: "Redzēsim. Izskatītas tiek visas iespējas."

Tramps un ASV viceprezidents Maiks Penss tikās ar Rosalesu, lai paustu atbalstu viņas vīram, kurš sevi pasludinājis par Venecuēlas pagaidu prezidentu, norādot, ka prezidenta Nikolasa Maduro pārvēlēšana neesot bijusi leģitīma.

"Savienotās Valstis Krievijas militāro lidmašīnu ierašanos nedēļas nogalē uzskata par nevēlamu provokāciju," sacīja Penss.

"Mēs aicinām Krieviju šodien izbeigt jebkādu atbalstu Maduro režīmam un būt kopā ar Huanu Gvaido, un būt kopā ar šīs puslodes un visas pasaules valstīm līdz brīvība nebūs atjaunota," viņš piebilda.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas kopumā 60 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

Gvaido noraidījis Maduro varas leģitimitāti, ņemot vērā strīdīgus vērtējumus izsaukušās maija vēlēšanas, kuras opozīcija boikotēja, jo daudzi tās līderi tajās piedalīties nevarēja.

 

Top komentāri

Robis
R
Kremļa saimnieki nabaga krievu tautu oriente uz karu ar rietumiem, kamēr paši rietumos tur savus sazagtos miljardus, un bērnus sūta mācīties rietumu skolās...Melīgi tie Kremļa saimnieki..kā latviijci te..
Scorseze>tad jau
S
Es nereju un mani interesē vienīgi Latvijas intereses un veselais saprāts. Taču izcilnieku centra kvankšķiem to nesaprast, domāju, jums vispār ir vienalga ko apriet vai kam kājas laizīt, galvenais ka kāds maksā:):):):) Bet Venecuēla ir neatkarīga valsts un jeņķiem jau sen būtu jāsaprot, ka viņi nav noteicēji visā pasaulē, ja Venecuāla nevarēs tikt galā ar viņiem viena, viņa pasauks palīgā tos, kurus gribēs. ASV lai labāk domā kā atdot savus gigantiskos parādus visai pasaulei, jo vecā shēma ar karu un ieroču un "palīdzības" tirgošanu vairs neiet cauri.
vasja
v
nesen palasīju krieviņu tautas pasakas un sapratu kāpēc viņi tādi nabaga nelaimes putni. izrādās ka ziemā katru reizi kad grib iekurināt plīti viņi iet uz mežu pēc žagariem,jā jā nevis pēc malkas bet žagariem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits