Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Trīs Ukrainas eksprezidenti pauž atbalstu protestiem

Trīs Ukrainas eksprezidenti trešdien pauduši atbalstu masu protestiem pret valdības lēmumu atteikties no asociācijas līguma parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES).

"Mēs paužam solidaritāti ar simtiem tūkstošu jauno ukraiņu miermīlīgajām pilsoniskajām akcijām," teikts eksprezidentu Leonīda Kravčuka, Leonīda Kučmas un Viktora Juščenko paziņojumā, kas publicēts Juščenko partijas mājaslapā.

Ukrainas eirointegrācijas piekritēju masveida akcijas Kijevā un citās Ukrainas pilsētās sākās 21.novembrī, kad valdība paziņoja, ka tā pārtrauc gatavošanos asociācijas līguma parakstīšanai ar ES. Svētdien Kijevā protesta akcijā piedalījās pusmiljons cilvēku. Tā noslēdzās ar plašām protestētāju un milicijas sadursmēm. Protesta akcijas Kijevā turpinās arī trešdien.

Polijas eksprezidents un ES Ukrainas misijas sūtnis Aleksandrs Kvasņevskis trešdien intervijā izdevumam Rzeczpospolita sacīja, ka Ukrainas jaunās revolūcijas liktenis izšķirsies tuvāko 48 stundu laikā. Ukrainas Eiropas integrācijas atbalstītajiem ir jābūt apņēmīgiem un jāuztur protestu dinamika, jo tikai tā iespējams Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču piespiest piekāpties, norādīja eksprezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits