Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tūnbergas vadītā "klimata streikā" Monreālā piedalās pusmiljons cilvēku

Pusmiljons skolēnu un pieaugušo piektdien Kanādas pilsētā Monreālā piedalījās "klimata streikā", kuru vadīja kustības Piektdienas nākotnei iniciatore - zviedru pusaudze un vides aktīviste Grēta Tūnberga, paziņoja pasākuma organizatori.

"Tas ir ne vien lielākais notikums Kvebekas [provinces] vēsturē, bet arī lielākais notikums pasaulē šonedēļ," pūlim paziņoja viens no organizatoriem Fransuā Žofruā.

Policija nav minējusi oficiālu šīs protesta akcijas dalībnieku skaitu.

16 gadus vecā Tūnberga, klātienē piedaloties "klimata streikā" Monreālā, aicināja Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un citus pasaules līderus darīt vairāk vides labā.

Tūnberga privāti tikās ar Trudo, bet vēlāk preses konferencē ar Kanādas pirmiedzīvotāju līderiem paziņoja, ka viņš "nedara pietiekami daudz", lai ierobežotu siltumnīcefekta gāzu emisijas. 

"Mans vēstījums visiem politiķiem pasaulē ir viens un tas pats. Vienkārši klausieties un rīkojieties atbilstoši pašreiz vislabākajai pieejamajai zinātnei," sacīja Tūnberga. 

Piektdien jauniešu protesta akcijas pret politiķu kūtrumu klimata pārmaiņu novēršanā notiek daudzviet pasaulē, un tajās piedalās vairāki simti tūkstošu jauniešu. Itālijas pilsētā Milānā šādā akcijā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits - 200 000 cilvēku. 

Trudo un citu Kanādas partiju līderi piektdien paņēma atelpu no vēlēšanu kampaņas, lai piedalītos Tūnbergas vadītajā protesta akcijā Monreālā. 

Trudo tajā piedalījās kopā ar savu sievu un bērniem. Apsardze aizturēja kādu vīrieti, kad viņš metās virsū premjerministram. 

Trudo sava pirmā amata termiņa laikā parādīja sevi kā cīnītāju pret globālo sasilšanu, bet viņa tēlu aptumšoja naftasvada nacionalizācija, ko viņš veica, lai šis projekts tiktu pabeigts pēc gadiem ilgas kavēšanās.

"Es pilnīgi piekrītu Tūnbergai. Mums ir jādara vairāk," Trudo sacīja pēc tikšanās ar viņu, apsolot finansēt divu miljardu koku iestādīšanu.


 

Top komentāri

Grūta Tūtenberga
G
Valstu līderiem ir jācīnās pret galaktiskajām pārmaiņām un melnajiem caurumiem, stipri uztrauc arī Saules iespējamā atdzišana tuvākajos 10 000 000 000 gados ! Visi ielās !
skats no malas
s
Ja Eiropas OIK būtu paredzēts zinātniekiem, lai viņi izgudrotu jaunus veidus, kā gūt enerģiju, tad tam būtu jēga. Turklāt arī labumus no tā gūtu visa Eiropa. Bet īstenībā OIK ir paredzēts nerentablo iekārtu ražotājiem. Ja Latvija gada laikā iztērē 260 miljonu OIK maksāšanai, tad var iztēloties cik daudz tam tērē visas ES dalībvalstis, tie ir triljoni. Šo naudu saņem nevis ES zinātnieki, bet gan privātie darboņi, kuri nespēj saražot rentablas iekārtas. Un ja arī šie darboņi izgudros kaut ko rentablāku, tad ienākums no tā gūs atkal nevis Eiropas Savienība, bet paši šie darboņi.
Dostojevskis
D
Klimata neprāts tiek uzjundīts ar tādu spēku, ka vienīgais neskaidrais jautājums paliek - kas ir tas, no kam vēlas novērst mūsu uzmanību? Kāds ir jandāliņa patiesais mērķis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits