Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Van Rompejs: ES un Ukrainas sadarbības līguma noslēgšana atkarīga no Timošenko lietas

Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas sadarbības līguma noslēgšana ir atkarīga no "politiskajiem apstākļiem" Ukrainā un jo īpaši no bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko lietas turpmākās virzības, pirmdien paziņoja ES prezidents Hermans van Rompejs.

Piedaloties Kijevā notiekošajā ES un Ukrainas samitā, van Rompejs atklāja, ka sarunas par sadarbības līguma noslēgšanu ir pabeigtas, taču vienošanās netiks parakstīta, kamēr Ukraina nemazinās satraukumu par politiskām represijām.

"Mēs vēlamies spert turpmākus soļus, lai parakstītu un ratificētu sadarbības līgumu, cik drīz vien iespējams, taču tas būs atkarīgs no politiskiem apstākļiem," viņš norādīja. "Mūsu dziļākās bažas galvenokārt saistītas ar politiski motivētu tiesiskumu, kur visspilgtākais piemērs ir Timošenko tiesas prāva."

Kā jau iepriekš ziņots, Timošenko tika apcietināta 5.augustā. Savukārt 11.oktobrī tiesa viņai piesprieda septiņu gadu cietumsodu par valstij zaudējumus nesošā gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Tiesa atzina, ka Timošenko ar savām darbībām, noslēdzot līgumus, valsts kompānijai Naftogaz nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (96,75 miljonu latu) apmērā, un uzdeva bijušajai premjerministrei kompensēt zaudējumus pilnā apmērā.

1.decembrī Ukrainas tiesa sāka izskatīt Timošenko un viņas advokātu iesniegto apelācijas prasību. Pret Timošenko sākta arī atsevišķa lieta, kurā viņa apsūdzēta par ienākumu slēpšanu, valsts līdzekļu piesavināšanos un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits