Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ziemeļkorejas karavīri cieš no pārtikas trūkuma

Bada mocītajā Ziemeļkorejā pārtikas trūkums skāris arī armiju, atsaucoties uz slepeni uzņemtu videomateriālu, ziņo Austrālijas raidorganizācija ABC.

ABC vēsta, ka videomateriālu pirms dažiem mēnešiem slepeni uzņēmis kāds ziemeļkorejiešu žurnālists, kurš vēlāk to nogādājis Ķīnā.

Videomateriālā redzami ielās ubagojoši bāreņi, kā arī kāda partijas amatpersona, kura pavēl tirgus pārdevējiem piešķirt viņai rīsus kā ziedojumu armijai.

"Visi ir novājējuši. Manā 100 biedru lielajā vienībā puse cieš no nepietiekama uztura," žurnālistam atklāja kāds Ziemeļkorejas karavīrs.

ABC ziņo, ka videomateriālā fiksēts arī strādnieku darbs, būvējot kādu privātu sliežu ceļu netālu no Phenjanas. Dzelzceļa līnija paredzēta kā dāvinājums Kima Čenira dēlam un līdera amata mantiniekam Kimam Čenunam.

"Dzelzceļa līnija ir dāvana no Kima Čenira biedram Kimam Čenunam," atbildot uz žurnālista jautājumu par viņu darbu, pavēstīja darbu vadītājs.

Japāņu izdevējs Dziro Isimaru intervijā ABC uzsvēra, ka videomateriāls ir nozīmīgs ar to, ka parāda Kima Čenira režīma vājumu.

Režīms "mēdz nostādīt karaspēku pirmajā vietā, bet tagad tas nespēj nodrošināt pārtiku pat saviem karavīriem", viņš atzīmēja.

Isimaru strādā žurnālā, kas atspoguļo notikumus Ziemeļkorejā un palīdzēja ziemeļkorejiešu žurnālistam ar padomiem darbam ar kameru.

"Rīsi tiek pārdoti tirgū, bet viņi cieš badu. Tā ir pati nozīmīgākā lieta videomateriālā," viņš piebilda.

Nespējot pabarot savu tautu, nabadzības novārdzinātā Ziemeļkoreja ir lūgusi palīdzību ārvalstīm, un labdarības organizācijas ziņo, ka pārtikas trūkuma dēļ cilvēki šajā valstī jau tagad spiesti ēst zāli un koku mizas.

ANO aģentūras vēsta, ka steidzama palīdzība Ziemeļkorejā nepieciešama sešiem miljoniem cilvēku jeb ceturtajai daļai valsts iedzīvotāju, un ir aicinājusi starptautiskos ziedotājus pārvarēt politiskās grūtības humānās krīzes priekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits