Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

de facto: Lielbritānijas deputāts mudina Latviju izstāties no ES

Lielbritānija gatavojas referendumam par valsts dalību Eiropas savienībā 2017. gadā, un Lielbritānijas parlamenta deputāts no UKIP partijas Duglass Kārsvels intervijā LTV raidījumam de facto pauž, ka arī citām valstīm, ieskaitot Latviju, jāseko britu piemēram.

Kad Lielbritānija atstās Eiropas Savienību, es ceru, ka tas mudinās arī citas valstis uzdot arī sev jautājumu, vai viņi negrib būt saimnieki savā valstī. Mēs būtu jums labi kaimiņi, noslēgtu brīvās tirdzniecības līgumu, citus līgumus”, saka Kārsvels.

Konservatīvās partijas piedāvājums rīkot referendumu par Lielbritānijas dalību Eiropas savienībā izskanēja pirms vēlēšanām jau 2010.gadā, bet palika tikai vārdos. Šogad - atkal parlamenta vēlēšanas, un atkal solījumi. Valsts premjers Deivids Kemerons apzvēr - ja viņa pārstāvētā Konservatīvā Partija uzvarēs un pats politiķis saglabās amatu, tautas nobalsošana notiks.

Kaut gan tradicionāli Lielbritānija ir divpartiju valsts, sadalīta starp Konservatīvo partiju un “leiboristiem”, pēdējā laikā tas mainās. Nevienai no šīm partijām reitingi nesola vairāk par piecdesmit procentiem balsu un rezultātu prognozēt neuzņēmās neviens. Tātad, Deivida Kemerona izredzes palikt amatā un organizēt referendumu vairs neizskatās pārliecinošas. Turklāt divas lielās partijas runā ar daudzām balsīm un vairās ieņemt konkrētu pozīciju par vai pret Eiropas Savienību.

Eiroskeptiķu balsis abiem atņem britu politikas lecošā zvaigzne, labējā Lielbritānijas neatkarības partija jeb UKIP.

Pēdējā laikā tā laika sabiedrības domas aptaujas uzrādījušas mainīgu rezultātu – vienu gadu pārsvars eiroskeptiķiem, citā – optimistiem. Pēdējie dati liecina, ka piecdesmit seši procenti vēlās, lai Lielbritānija paliek Eiropas Savienībā. Tas ir augstākais radītājs kopš deviņdesmito gadu sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits