Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Britu tiesa pret drošības naudu atbrīvo vienu no Eiropas redzamākajiem islāmistiem

Lielbritānijas tiesa nolēmusi pret drošības naudu atbrīvot no apcietinājuma Palestīnas – Jordānijas izcelsmes radikālo imamu Abu Katadu (Abu Qatada), vēsta aģentūra AFP.

Britu tiesas spriedums sekoja pēc 2012. gada 17. janvārī pieņemtā Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) verdikta, atbilstoši kuram par nelikumīgu tika atzīts iepriekš britu varas iestāžu pieņemtais lēmums izsūtīt Abu Katadu uz Jordāniju, kur viņam aizmuguriski piespriests mūža ieslodzījums par terorismu. ECT norāda, ka dzimtenē imams var tikt pakļauts spīdzināšanai.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji jau pauduši vilšanos par lēmumu atbrīvot A. Katadu pret drošības naudu, norādot, ka brīvībā viņš var radīt draudus sabiedriskajai drošībai. Britu IeM amatpersonas tāpat paziņoja par apņemšanos turpināt mēģinājumus panākt viņa izdošanu dzimtenei.

Abu Katada Lielbritānijā uzturās kopš 1993. gada. 1994. gadā viņam tika piešķirts politiskais patvērums, tomēr 2002. gadā viņš tika apcietināts sakarā ar aizdomām par līdzdalību Al Qaeda aktivitātēs. Pēc tam A. Katadu vairākas reizes atbrīvoja, bet pēc tam no jauna apcietināja. Lielbritānijas varas iestādes jau vairākus gadus arī nesekmīgi cenšas deportēt imamu uz Jordāniju.

Abu Katada ir viens no pašiem ietekmīgākajiem imamiem Eiropā, savukārt viņa runu ieraksti, kuros imams aicina cīnīties ar „neticīgajiem”, ir ļoti populāri islāma radikāļu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits