Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Cīņa ar klimata pārmaiņām: Vācija plāno celt nodokli lidojumiem

Vācijas valdība plāno palielināt nodokli lidojumiem par līdz pat 17 eiro, lai cīnītos ar klimata pārmaiņām, liecina jauns likumprojekts.

Izmaiņas stāsies spēkā 2020.gada 1.aprīlī un paredz par aptuveni trīs eiro palielināt aviosatiksmes nodokli lidojumiem Vācijas un Eiropas Savienības (ES) iekšienē, tam sasniedzot 10,43 eiro par biļeti reisiem no Vācijas lidostām.

Lidojumiem līdz 6000 kilometru nodokli plānots palielināt par vairāk nekā deviņiem eiro līdz 32,57 eiro par biļeti. Vēl garākiem lidojumiem nodoklis tiks palielināts par aptuveni 17 eiro līdz 58,63 eiro.

Aviokompānijas parasti nodokli pievieno biļešu cenām, tāpēc gaidāma to sadārdzināšanās.

Tiek prognozēts, ka ar šo soli Vācijas valsts budžets nākamajā gadā saņems papildu 300 miljonus eiro un vairāk nekā 500 miljonus eiro gadā no 2021.gada, teikts Finanšu ministrijas sagatavotajā likumprojektā.

Nodokļa paaugstināšana izsaukusi spēcīgi kritiku no aviācijas industrijas puses. Vācijas lidostu asociācijas ADV pārstāvis Ralfs Beizels pavēstīja, ka tā ir "bezatbildīga konkurences kropļošana".

Top komentāri

ļuļa
ļ
no jauna nodokļa klimats, protams, nobīsies, un nekavējoties pārstās izmainīties. bet visa cita starpā, šī pati vācijas valdība, kas kraujcilvķiem visu laiku jaunus nodokļus dēļ klimata, paši lidoja uz ņujorkas klimata konferenci (!) 6 cilvēki ar 4 valdības lidmašīnām. murķelis kategoriski atteicās lidot ar krampu-karrenbaueri, tāpēc dāmas lidoja katra citā lidmašīnā.
tīrs gaiss
t
Ja tiktu risinātas reālas problēmas - tīrs gaiss, tīrs ūdens, tīra pārtika, tad tas būtu domāts cilvēkiem, lai cilvēki elpotu tīru gaisu, peldētos tīrā ūdenī, ēstu tīru pārtiku. Bet tā vietā, lai domātu par cilvēkiem, tiek domāts kā atņemt cilvēkiem vairāk naudas. Lielākie nodokļi liek cilvēkiem maksāt vairāk, tie neko neuzlabo. Ja kaut kas ir kaitīgs, tad tas vienkārši ir jāaizliedz. Bet ja to neaizliedz, tad nevajag ņirgāties par cilvēkiem.
absurds kvadrātā
a
Viduslaikos bija gaismas nodoklis, tāpēc cilvēki bija spiesti aizmūrēt savu māju logus, lai mazāk maksātu šo nodokli. 21.gadsimtā ir CO2 nodoklis (CO2 ir gāze, ko izelpo cilvēki). Kā redzams, muļķībai nav robežu arī 21.gadsimtā. Rīgā gaiss ir piesārņots tiktāl, ka piesārņojumu drīz varēs ne tikai just ar degunu, bet arī redzēt ar acīm. Taču neviens pret šo piesārņojumu necīnās, tā vietā visi maksā OIK, lai uzturētu dažādus blēžus un lai Eiropai būtu nauda, ko maksāt Āfrikas valstīm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits