Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Eirozonas finanšu ministri nespēj vienoties par palīdzības maksājuma piešķiršanu Grieķijai

Eirozonas finanšu ministri trešdien ārkārtas sanāksmē nav spējuši vienoties par palīdzības programmas nākamā maksājuma piešķiršanu Grieķijai un paziņojuši, ka mēģinās to atkal panākt nākamajā nedēļā.

Eirogrupas ministru paziņojumā pēc sanāksmes teiks, ka vienošanās nav panākta un viņi atkal tiksies nākamajā nedēļā "tālākam tehniskam darbam pie paketes detaļām".

Eirozonas finanšu ministri otrdien tikšanos sāka, paužot pārliecību, ka vienosies par ilgi aizkavētā starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu Grieķijai, taču 12 stundas vēlāk sarunas beidzās bez rezultātiem. Pirms sanāksmes Eirogrupas prezidents Žans Klods Junkers pauda viedokli, ka Grieķija ir uzrādījusi rezultātus reformu īstenošanā, tādējādi pastāv labas iespējas vienošanās panākšanai par līdzekļu piešķiršanu grūtību nomocītajai valstij.

Kā vēstīts, Grieķijas parlaments šā mēneša sākumā apstiprināja nākamā gada budžetu un jaunu taupības pasākumu programmu 18,5 miljardu eiro (13 miljardu latu) apmērā, ko bija pieprasījuši starptautiskie aizdevēji apmaiņā pret aizdevuma nākamā maksājuma saņemšanu. ES un SVF aizdevuma maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā sākotnēji bija paredzēts Grieķijai piešķirt jūlijā, taču tas tika aizkavēts, ņemot vērā nepieciešamo reformu realizācijas kavēšanos un ilgstošo politisko neskaidrību pēc četrus mēnešu ilgstošās vēlēšanu kampaņas.

Grieķijai pagājušajā nedēļā obligāciju izsolē izdevās iegūt piecus miljardus eiro (3,5 miljardus latu), lai piektdien spētu atmaksāt parādsaistības un izvairītos no maksātnespējas, taču decembrī Atēnām nepieciešams atmaksāt vēl septiņus miljardus eiro (4,9 miljardus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits