Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Eksperts: Brexit nenozīmē Eiropas un ASV šķiršanos

ASV un Lielbritānijas īpašo attiecību pamati ir stratēģiski un tie ir stiprāki par Brexit, izdevumam _Defence Matters _skaidroja domnīcas Real Instituto Elcano Briseles biroja direktors Luī Simons, vienlaikus uzsverot, ka "Lielbritānija nav Amerikas vienīgā ieeja Eiropā".

Pēc eksperta domām, ir pāragri sacīt, ka Brexit liecina par Eiropas un Amerikas šķiršanos.

Pirmkārt, tāpēc, ka Lielbritānija vēl nav izstājusies no Eiropas Savienības (ES), lai gan jau labu laiku ir ar vienu kāju iekšā un otru laukā.

"Klišejiski runājot, sātans mājo sīkumos," brīdināja eksperts, piebilstot, ka, viņaprāt, Lielbritānijai būtu jācenšas panākt Norvēģijas plus modelis turpmākajās attiecībās ar ES.

Otrkārt, Simons aicināja nelietot "ES" un "Eiropa" kā aizstājējus vienu otram, norādot, ka pastāv arī dzīve ārpus ES, proti, NATO un divpusējās attiecības starp valstīm, kā arī topošais Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības (TTIP) līgums.

"Es nebrīnītos, ja Lielbritānija pastiprinātu savu iesaistīšanos NATO un divpusējās attiecībās, lai kompensētu Brexit," uzskata Simons.

Treškārt, Lielbritānija nav Amerikas vienīgā ieeja Eiropā.

"Vašingtonas stratēģiskais Eiropas tīkls stiepjas plaši un dziļi" un runa nav tikai par ASV attiecībām ar Franciju vai Vāciju, norādīja Simons.

"Katra Eiropas valsts ne tikai domā, ka tai ir īpašas attiecības ar ASV, bet pārsteidzoši ir tas, ka katra Eiropas valsts patiesībā spēj pierādīt šo apgalvojumu," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits