Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ES draud ar jauniem ierobežojumiem Baltkrievijas amatpersonām

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti brīdina, ka gadījumā, ja neizdosies īstenot rūpīgu un objektīvu izmeklēšanu visās apsūdzībās, kas saistītas ar nesenajām demonstrācijām Baltkrievijā, Eiropas Savienība (ES) var ieviest jaunus ierobežojumus Baltkrievijas amatpersonām, aģentūru LETA informēja EP pārstāvniecībā Latvijā.

Parlaments atgādina, ka ES 2016.gada februārī ir atcēlusi vairumu ierobežojošo pasākumu Baltkrievijas amatpersonām "kā labas gribas žestu, lai veicinātu Baltkrieviju uzlabot cilvēktiesības, demokrātiju un tiesiskumu".

Deputāti ir nosodījuši "miermīlīgo protestētāju apspiešanu" masu demonstrācijās Baltkrievijā, kur piedalījās tūkstošiem pilsoņu dažādās valsts vietās. Deputāti uzskata, ka noticis "jaunu represiju vilnis" Baltkrievijā, kas ietver vēršanos pret pilsoniskās sabiedrības organizācijām un opozīcijas pārstāvju "preventīviem" arestiem pirms protestiem.

Šajā sakarā viņi saredz "skaidru nepieciešamību pēc plašāka demokratizācijas procesa valstī" un prasa Baltkrievijas varasiestādes atbrīvot ikvienu, kas protestu laikā aizturēts, pārtraukt neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu un pilsoniskās sabiedrības apspiešanu un atļaut sabiedriskajām organizācijām pilnībā funkcionēt.

Kā ziņots, Baltkrievijā 27.martā par piedalīšanos notikušajos protestos tiesas priekšā stājušies vairāk nekā 100 cilvēki, no kuriem vairākiem desmitiem piespriests cietumsods.

 

Top komentāri

Ēdelweiss
Ē
Eirojudenpidaresenkomisaren pēc savu tiešo saimnieku ASV & SVFŽIDI rikojuma sak iejaukties suverenu valstu iekšējas lietās , jo Baltkrievija nav ES sastāvā....Un ta skaitās suverenu valstu respektacija...!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits