Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

ES iesaldē Ungārijai nākamgad piešķiramos līdzekļus

Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri otrdien apspriedē Briselē nolēma, ka uz gadu tiks iesaldēti visi Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda maksājumi Ungārijai 495 miljonu eiro (348 miljonu latu) apmērā, ja šī bloka zeme tuvākajā laikā neveiks pasākumus sava pārmērīgā budžeta deficīta samazināšanai, paziņoja Dānijas finanšu ministre Margrēte Vestagera.

"Mēs atcelsim [lēmumu par maksājumu] apturēšanu, ja Ungārija līdz 22.jūnijam īstenos kardinālus pasākumus" attiecībā uz saviem tēriņu plāniem 2012.gadam, viņa sacīja.

Lēmums par sankcijām Ungārijai tika pieņemts pēc karstām debatēm, kurās vairākas Ungārijas kaimiņzemes no Austrumeiropas centās panākt, lai lēmums par soda sankcijām tiktu atlikts uz diviem mēnešiem.

Avots diplomātiskajās aprindās informēja, ka lēmums par sankcijām esot pieņemts pēc Eiropas Komisijas brīdinājuma, ka, nesodot ungārus, tiktu radīts "bīstams precedents" un būtu gaidāms, ka arī citas ES valstīs pieļautu pārmērīgus budžeta deficītus.

Vēršoties pret Ungāriju, ES pirmo reizi vēsturē ir pieņēmusi lēmumu sodīt kādu bloka valsti par budžeta disciplīnas pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits