Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ES izstrādās sankciju režīmu par cilvēktiesību pārkāpumiem visā pasaulē

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis sāks darbu pie sankciju režīma izstrādes, kas tiks piemērots par cilvēktiesību pārkāpumiem visā pasaulē, kas būs ekvivalents ASV Magņitska likumam, paziņoja ES augstākais pārstāvis ārpolitikas un drošības jautājumos Žozeps Borreljs.

"Pēc vairāku dalībvalstu lūguma mēs esam vienojušies sākt sagatavošanās darbu globālam sankciju režīmam, lai vērstos pret nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem," pēc ES ārlietu ministru sanāksmes paziņoja Borreljs.

Šajā jautājumā ir "stingra vienprātība", sacīja Borreljs, piebilstot, ka dažām dalībvalstīm ir vēl daži iebildumi. Tagad ir nepieciešami vairāki soļi, ieskaitot juridisko tekstu sagatavošanu.

Atbalstu iniciatīvai izteicis Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss, uzsverot, ka ES ir jābūt spējīgai atbildēt ar "sekām" uz cilvēktiesību pārkāpumiem.

Magņitska likumu toreizējais ASV prezidents Baraks Obama parakstīja 2012.gada 14.decembrī, un tas ļauj ASV varasiestādēm uzlikt arestu par cilvēktiesību pārkāpumiem un korupciju aizdomās turēto amatpersonu aktīviem, kā arī liegt šīm amatpersonām iebraukšanu ASV.

Top komentāri

vai tiešām beidzot
v
Sankcijas pret Spānijas valdību par vēršanos pret katalāņiem? Tāpat pret cenzūru Vācijā un Zviedrijā? Pret "naida runas" arestiem Anglijā?
ļuļa
ļ
pret sabiedroto saudu arābiju arī sankcijas vērsīs? tur cilvēktiesību pārkāpumi ir norma. vācieši šiem ieročus pārdod ka šņirkst, pat tad nep'artrauca, kad hašogi tika dzīvs gabalos sagriezts.būs pret saudiem sankcijas vai nē? ja nebūs, tad ES sevi kārtējo reizi pierādis kā bezmugurkaulnieku liekuļu bandu.
Norvēģijai ir beigusies pacietība
N
Norvēģijā par imigrantu upuriem arvien biežāk kļūst norvēģu vīrieši. Vienas dienas laikā 19.oktobrī tika uzbrukts uzreiz 20 norvēģiem dažādās vietās. Norvēģu politiķi sāka prasīt statistiku par noziedznieku izcelsmi. Valdībai nācās atkāpties no etniskās statistikas slēpšanas un paziņot par noziedznieku izcelsmi. Visaugstākais kriminalitātes līmenis ir izrādījies imigrantiem, kas ieradušies no Palestīnas, Irākas un Afganistānas. Vardarbīgo noziegumu kategorijā imigrantu kriminalitāte vidēji ir 8 reizes augstāka nekā eiropiešu izcelsmes cilvēkiem. Un vēl viena interesanta īpatnība: imigrantu pēcteči ir vardarbīgāki nekā viņu senči.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits