Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ES militārais štābs sāks darboties tuvākajās dienās

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri ceturtdien devuši zaļo gaismu plānam par ES militārā štāba izveidošanu, ko Lielbritānija pirmdien nobremzēja.

Lielbritānija pirmdien atteicās apstiprināt paziņojuma projektu, jo nebija mierā ar tekstu.

Visas ES dalībvalstis martā vienojās izveidot ES militāro štābu (Military Planning and Conduct Capability (MPCC)), kas pārraudzīs operācijas, kurās netiek paredzēts izmantot spēku, piemēram, civilo un militāro spēku apmācības operācijas Mali, Centrālāfrikas Republikā un Somālijā.

ES augstākā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni sacīja, ka pēc ceturtdienas lēmuma MPCC drīz sāks darboties.

"Vienošanās ir panākta, politiskais lēmums pieņemts," paziņoja Mogerīni, piebilstot, ka arī par tekstu ir panākta vienošanās.

Lielbritānija sen kritizējusi ES centienus palielināt sadarbību militārajā jomā, baidoties, ka tas varētu novirzīt resursus prom no NATO.

ES diplomāti bažījās, ka Lielbritānija var aizkavēt MPCC izveidošanu iekšpolitisku motīvu dēļ.

Lielbritānijā 8.jūnijā gaidāmās parlamenta vēlēšanas būs konservatīvo iespēja palielināt savu vairākumu parlamentā pirms Brexit sarunām, taču atbalsts ES militārā štāba izveidošanai varētu tikt uztverts kā atbalsts dziļākai ES integrācijai.

 

Top komentāri

Valdis
V
Atkal jauna armija,ir Latvijas armija kas tieši pakļaujas Kanādas komandējošam sastāvam,tas izlemts pagājušogad Briselē. Tad NATO, kur Mēs esam lielgabalu gaļa, tagad ES armija-?Drīz vergosim tikai lai uzturētu militāro spriedzi-jo, slavenie KRIEVI NĀK........un nāk un nāk , un nāk.....Tik nezkāpēc ASV, Kanādas un kādi tur vēl okupanti jau atrodas BRĪVĀ, NEATKARĪGĀ LATVIJĀ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits