Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES samitā šonedēļ var netikt pieņemts lēmums par Brexit atlikšanu

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) samitā šonedēļ lēmums par Brexit atlikšanu netiks pieņemts.

Intervijā raidorganizācijai Deutschlandfunk Junkers sacīja, ka sarunas par Brexit atlikšanu, visticamāk, būs jāpārceļ uz nākamo nedēļu.

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas birojs paziņoja, ka viņa prasīs ES īsu pagarinājumu, kad oficiāli lūgs atlikt Brexit.

Lielbritānijas parlamenta priekšsēdētāja Andrea Līdsoma intervijā radiostacijai LBC atklāja, ka Meja lūgs atlikt Brexit uz īsu laiku, lai izvairītos no nepieciešamības Lielbritānijai piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās "Es zinu, ka premjerministre ir ļoti neapmierināta ar lēmumu parlamentā noraidīt izstāšanos 29.martā. Viņa ir apņēmības pilna izvest mūs laukā no ES, un es esmu diezgan droša, ka tas būs tikai īss pagarinājums," sacīja Līdsoma.

Jautāta, vai pagarinājums varētu būt līdz jūnija beigām, kā ierosinājusi Meja, Līdsoma atteicās atbildēt, norādot, ka tas jāizlemj pārējām ES dalībvalstīm.

Plānots, ka Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES) 29.martā.

Atgādinām, ka 14.martā Lielbritānijas parlaments nobalsoja par Mejas priekšlikums, kas paredzēja līdz 20.martam sarīkot vēl vienu balsojumu par viņas panākto Brexit vienošanos, kas jau divas reizes ir tikusi noraidīta. Kā ziņots nedēļas sākumā, Lielbritānijas parlamenta spīkers Džons Berkovs paziņoja, ka valdība nevar pieprasīt trešo balsojumu par premjerministres Terēzas Mejas panākto Brexit vienošanos, ja tajā netiek izdarīti būtiski grozījumi. 

ES līderi plāno ceturtdien un piektdien tikties samitā Briselē. Gaidāms, ka Meja šajā samitā lūgs Brexit atlikšanu, lai parlaments paspētu pieņemt nepieciešamos likumdošanas aktus gludai Brexit norisei.

(Papildināts viss teksts)

Top komentāri

hmm
h
Sen viss jau ir izlemts. Uzmanības novēršanai tiek tēlota kārtēja cīņa līdz pēdējai sekundei kā filmās par spridzekļu neitralizēšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits