Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ES šogad ievērojami pieaugusi nelegālā imigrācija

Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu nelegāli šķērsojošo migrantu skaits 2022.gadā bijis ievērojami lielāks nekā pērn, paziņojusi bloka robežapsardzības aģentūra Frontex.

2022.gada pirmajos 11 mēnešos ES ārējo robežo nelegāli šķērsoja 308 000 cilvēku, kas ir par 68% vairāk nekā 2021.gada pirmajos 11 mēnešos. Tas ir lielākais nelegālo imigrantu skaits kopš 2016.gada, ziņoja "Frontex".

Visaktīvākais migrācijas ceļš atkal bijuši Rietumbalkāni, kur konstatēti aptuveni 140 000 nelegāli robežas šķērsošanas gadījumi, kas ir par 152% vairāk nekā 2021.gada pirmajos 11 mēnešos.

Arī Itālijā šogad ievērojami palielinājusies nelegālā imigrācija. Itālijas Iekšlietu ministrija līdz decembra vidum reģistrējusi vairāk nekā 98 000 migrantus, kas nelegāli iekļuvuši valstī, laivās šķērsojot jūru.

2021.gadā no janvāra līdz decembrim Itālijā tika reģistrēti 63 000 nelegālo imigrantu ierašanās ar laivām.

Grieķijā un Kiprā šogad ieradušies aptuveni 17 000 nelegālo migrantu.

Neskaitot Rietumbalkānu maršrutu, visaktīvākais bijis Centrālais Vidusjūras ceļš, migrantiem mēģinot ar laivām sasniegt Itāliju, Grieķiju un Spāniju, ziņoja "Frontex".

Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) dati liecina, ka šogad, mēģinot sasniegt Eiropu, šķērsojot Vidusjūru, gājuši bojā gandrīz 2000 migrantu.

ANO un Eiropas Savienība (ES) ir aicinājušas vairāk aizsargāt bēgļus, bet vairāku valstu līderi ierosinājuši pasākumus nelegālās imigrācijas samazināšanai.

Austrijas kanclers Karls Nēhammers, piemēram, aicinājis ES finansēt žogu celtniecību uz robežām Rumānijā, Bulgārijā un Ungārijā.

Itālijas jaunā galēji labējā valdība nāca pie varas ar solījumiem novērst migrantu ierašanos pa jūru un atbalstīt migrantu nometņu izveidi Āfrikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits