Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Fijons: Eiropai vajadzīga jauna militārā alianse

Francijas konservatīvo prezidenta amata kandidāts Fransuā Fijons paziņojis, ka Eiropai vajadzīga jauna militārā alianse kontinenta aizsargāšanai un cīņai ar islāma ekstrēmistiem.

Fijons savu plānu izklāstīja laikrakstiem Le Monde un Frankfurter Allgemeine Zeitung pirms pirmdien plānotās tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Fijons apsūdzēja ASV islāma ekstrēmistu draudu vairošanā un sacīja, ka jaunajam ASV prezidentam Donaldam Trampam ir "agresīvs diskurss", kuram jāliek Eiropai "pašorganizēties".

Fijons nepaskaidroja, kā jaunā alianse sadarbotos ar NATO, kuras nozīmīgumu apšaubījis Tramps.

Aptaujas liecina, ka pavasarī paredzētajās Francijas prezidenta vēlēšanās sacensība norisināsies starp Fijonu, galēji labējās Nacionālās frontes līderi Marinu Lepenu un bijušo ekonomikas ministru sociālistu valdībā Emanuelu Makronu, kurš startē kā neatkarīgais kandidāts.

Šobrīd visticamākā ir iespēja, ka vēlēšanu otrajā kārtā sastapsies Fijons un Lepena.

Top komentāri

Trollis JT
T
Kontinenta aizsargāšanai... kontinenta aizsargāšanai no tiem, kas vēlas pelnīt miljardus uz nevajadzīgu militāru lūžņu ražošanu? Kāda alianse tam ir vajadzīga? Alianse pret globālajiem neliešiem?
Arons
A
ES nav vajadziga kaut kada vel jauna militara alianse jo ir NATO un ar to pietiek, ja visas valstis NATO iemaksa noteiktas summas, 2%, jo IKP un so naudu izmanto merktiecigi un profesionali tad aizsardziba tiktu nodrosinata no ikviena draud aun ienaidnieka. ES izveidot savu militaro aliansi butu neiedomajama kluda un katastrofa, jo tad saja alianse vadibu sagrabtu judas tautas franci un vaciesi, Francija un Vacija, kas ir nodeveju tautas, kuras ir uzperkamas un divkosigas tautas. Francija un Vacija butu pirmas, kuras nodotu ikvienu citu ES valsti Krievijas pakalutibai, par to nav mazako saubu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits