Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Galēji labējie demonstranti bloķē Francijas-Itālijas robežpāreju

Apmēram 100 galēji labējo demonstrantu sestdien Francijā bloķēja migrantu šķērsotu kalnu pāreju uz Itālijas robežas, mēģinot "nodrošināt, lai neviens nelegāls imigrants nevarētu atgriezties Francijā". Kustības Generation Identitaire (GI) aktīvisti cauri sniegam nonāca līdz Koldelešelas pārejai pie Itālijas robežas un tur uzcēla "simbolisku robežu", lai informētu migrantus, "ka robeža ir slēgta un viņiem jāatgriežas mājās". Demonstranti arī plānoja tur pavadīt nakti.

Šī pāreja ir "stratēģisks pārejas punkts nelegālajiem migrantiem", kuri ierodas Francijā no Itālijas, ziņu aģentūrai AFP paziņoja GI preses sekretārs Romēns Espino, kurš arī kritizēja "valsts iestāžu drosmes trūkumu". "Ar nelielu daudzumu gribas mēs varam kontrolēt imigrāciju un robežas," viņš piebilda.

Demonstrantu grupa, kurā pārsvarā ir franči, bet pārstāvēti arī itālieši, ungāri, dāņi, austrieši, angļi un vācieši, plāno izveidot simbolisku robežu no plastmasas žogiem.

Espino sacīja, ka aktīvisti grib "paskaidrot potenciālajiem migrantiem, ka ir necilvēcīgi likt tiem cilvēkiem, kuri šķērso Vidusjūru vai sniegotos Alpus, noticēt, ka šie ceļi nav riskanti". "Viņi neatradīs Eldorado, tas ir amorāli. Tie, kas maksā par to, ir franči," piebilda Espino.

Pēdējā gada laikā Francijas Alpos ir krasi pieaudzis migrantu jauniešu pieplūdums, kuri lielākoties ir no Gvinejas un Kotdivuāras.

Saskaņā ar Francijas varas iestāžu ziņām 2017. gadā atpakaļ uz Itāliju tika nosūtīti 1900 nelegālo imigrantu, bet 2016. gadā – 315.

Nelegālā migrācija vēl arvien ir liela problēma uz Francijas-Itālijas robežas, piektdienas vakarā atzina Francijas iekšlietu ministrs Žerārs Kolons, pieminot, ka pērn apmēram 50 000 cilvēku tika liegts ierasties Francijā.

"Mēs esam nolēmuši atjaunot robežkontroli uz sešiem mēnešiem," ministrs paziņoja parlamenta deputātiem debatēs par patvēruma meklētāju imigrācijas likuma projektu, kuru kreisie ir nodēvējuši par nehumānu.

Top komentāri

Trollis JT
T
Es tagad sapratu - "galēji labējs" ir tas, kuram nepatīk, ka valstī bezjēgā notiek robežas nelegāla šķērsošana.
re kā
r
Vārdu sakot, ja akcija ir mierīga un kulturāla, tad tie ir ļaunie galēji labējie. Bet, ja tiek izdemolētas ielas, tad tie ir labie multikulturālisma nesēji.
jautājums
j
Vai latviski ir pārtulkots 2017.gada bestseleris - angļu rakstnieka Duglasa Mureja grāmata "The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits