Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Francija aicina gatavoties militārai intervencei Lībijā

Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero piektdien aicinājis starptautisko sabiedrību gatavoties palīdzēt Lībijas vienotības valdībai, sniedzot militāru atbalstu, ja tā to lūgs.

Pēc ilggadējā diktatora Muammara Kadafi nāves 2011.gadā Lībija ieslīga haosā un cīņās starp militāriem grupējumiem. Kadafi tika nogalināts pēc Rietumvalstu atbalstītas militāras intervences Lībijā.

Kopš 2014.gada vidus Lībijā ir pastāvējušas divas konkurējošas valdības. Tripoli ieņēma kaujinieku alianse, izveidojot savu valdību un piespiežot starptautiski atzīto parlamentu bēgt uz valsts austrumiem.

Tomēr trešdien nacionālās vienotības valdības premjerministrs Fajezs al Sarradžs un vairāku viņa kabineta ministri ieradās Tripolē.

Starptautiski neatzītā Tripoles valdība nekavējoties nodēvēja šo ierašanos par nelikumīgu un pieprasīja, lai viņš atstātu pilsētu vai padotos.

Ero norādīja, ka situācija Lībijā rada bažas visās reģiona valstīs un arī Eiropā.

"Haoss, kas tur šodien valda, sekmē strauju terorisma attīstīšanos. Tas ir tiešs drauds reģionam un Eiropai," sacīja Francijas ministrs.

Kamēr Sīrijā un Irākā teroristu grupējums Islāma valsts tiek atspiests atpakaļ, Lībijā tas gūst arvien jaunus sabiedrotos, brīdināja Ero.

"Mums jābūt gataviem atbildēt, ja nacionālā vienotības valdība (..) lūgs palīdzību, tostarp militārā frontē," paziņoja ministrs.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka starptautiskajai kopienai jāizvairās no pagātnes kļūdām, kā piemēru minot militāro intervenci Irākā. Ero sacīja, ka tā satricināja reģionu un ļāva uzplaukt ekstrēmismam un rasties Islāma valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits