Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Francija: Grieķijas izstāšanās no eirozonas nav izslēgta

Grieķijas izstāšanās no eirozonas būs darba kārtības jautājums, ja Atēnas atteiksies pildīt taupības pasākumus, kas noteikti Grieķijas līgumā ar Eiropas Savienību un Starptautisko valūtas fondu par palīdzības piešķiršanu uz bankrota sliekšņa nonākušajai valstij, svētdien sacīja Francijas finanšu ministrs Pjērs Moskovisī.

Šādi ministrs reaģēja uz Grieķijas Kreiso radikāļu koalīcijas (SYRIZA) līdera Alekša Cipra piektdien pausto, ka viņš, gūstot uzvaru 17.jūnija vēlēšanās, grib atteikties no vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Moskovisī pauda cerību, ka Grieķija paliks eirozonā. Tomēr, komentējot Cipra izteikumus, ministrs Francijas televīzijai sacīja: "Tas rada problēmu." "Ja paši grieķi nepildīs šo vienošanos, tad mēs atradīsimies situācijā, kas būs bezgala daudz sarežģītāka," norādīja ministrs.

SYRIZA 6.maija Grieķijas parlamenta vēlēšanās ieguva otru lielāko balsu skaitu, un arī tagad jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka populārākās partijas grieķu vēlētāju vidū ar aptuveni vienādu atbalstu ir Kreiso radikāļu koalīcija un konservatīvā partija Jaunā demokrātija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits