Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Francija pēc terora nocietinās

Parīzē un Jeruzalemē otrdien atvadījās no septiņiem bojāgājušajiem, kurus nogalināja pagājušajā nedēļā Parīzē notikušajos islāma ekstrēmistu uzbrukumos. Tikmēr visā Francijā izvietojas nepieredzēti liels skaits karavīru, lai rūpētos par drošību apdraudētākajos objektos. Varasiestādes uzskata, ka stingrie drošības pasākumi ir nepieciešami, jo pastāv liela varbūtība, ka brīvībā joprojām atrodas vairāki terora aktu sarīkotāju sabiedrotie, trešdien lasāms avīzē Diena.

Klātesot Francijas prezidentam Fransuā Olandam, valsts policijas vadība vakar sēru ceremonijā izrādīja godu trīs likumsargiem, kuri zaudēja dzīvību no teroristu raidītajām lodēm pagājušajā nedēļā notikušajos uzbrukumos.

Policijas centrālās ēkas pagalmā bija novietoti trīs zārki, kurus klāja Francijas sarkanbaltzilais karogs. Šķirstos gulēja Ahmeds Merabē un Franks Brinsolaro, kurus nogalināja brāļi Šerifs un Saīds Kuaši uzbrukumā satīras izdevuma Charlie Hebdo redakcijai 7. janvārī, un Klarisa Žana-Filipa, kuru 8. janvārī pie ebreju skolas Parīzē nošāva islāma ekstrēmists Amedī Kulibalī, kurš dienu vēlāk sarīkoja asiņainu uzbrukumu košera lielveikalam.

"Viņi mira, drosmīgi un godīgi pildot savu pienākumu," emocionālā uzrunā sacīja Olands. "Viņi mira, lai mēs varētu dzīvot brīvībā."

Prezidents uzsvēra, ka nogalinātie policisti bija spoguļattēls Francijas daudzveidībai. K. Žana-Filipa bija melnādainā, A. Merabē - musulmanis, bet F. Brinsolaro - baltais.

Pēc pagājušās nedēļas uzbrukumiem Francijā iedarbināts augstākais terorisma trauksmes līmenis. Saistībā ar to visā valstī izvieto 10 500 karavīru un papildu 8000 policistu, kuri apsargās tādus iespējamos uzbrukumu mērķus kā reliģiskās celtnes, valdības iestādes, atomelektrostacijas un tūristu iecienītus objektus, piemēram, Eifeļa torni Parīzē. Tik liels aktīvā dienesta karavīru skaits Francijas teritorijā nav mobilizēts kopš Otrā pasaules kara.

Francijas premjerministrs Manuels Valss izteicies, ka "draudi pastāv joprojām", jo nogalinātajiem uzbrucējiem varētu būt līdzzinātāji.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 14.janvāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits