Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Francijā prostitūtu klientus grib sodīt ar vairāku tūkstošu eiro sodanaudu

Francijas parlamenta apakšnams trešdien pieņēmis likumu par prostitūtu klientu sodīšanu. Tagad likums tiek nodots Senātam, kur tas, domājams, tiks apstiprināts un stāsies spēkā vēl līdz gada beigām.

Likums paredz seksuālo pakalpojumu pircējiem 1500 eiro sodanaudu, bet atkārtotas pieķeršanas gadījumā - 3750 eiro sodanaudu.

Prostitūcija Francijā ir legāla, taču aizliegta savešana un suteneru darbība. Seksuālos pakalpojumus aizliegts sniegt arī nepilngadīgajiem.

Valdība apgalvo, ka likuma mērķis ir novērst vardarbību pret sievietēm, taču tā kritiķi brīdina, ka tas liks prostitūtām noiet pagrīdē, tādējādi sevi pakļaujot daudz lielākām briesmām. Likuma pretinieki arī skaidro, ka katram ir tiesības izmantot savu ķermeni, kā pašam labpatīk.

Tiek lēsts, ka Francijā ir vairāk nekā 20 000 prostitūtu. Daudzas no tām ieceļojušas no Austrumeiropas valstīm, piemēram, no Bulgārijas un Rumānijas. Taču liels skaits prostitūtu ir arī no Nigērijas, Kamerūnas, Ķīnas un Dienvidamerikas valstīm.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem ārvalstnieku proporcija starp prostitūtām ir 80-90%. Varasiestādes uzskata, ka vairums no tām kļuvušas par cilvēku kontrabandistu bandu upuriem.

Francija par paraugu savam likumprojektam ņēmusi Zviedriju, kur, kā apgalvo varasiestādes, seksuālo pakalpojumu pircēju sodīšana pēdējās desmitgades laikā esot samazinājusi prostitūtu skaitu ielās uz pusi.

Pirms divām nedēļām vairāki desmiti Francijas slavenību, tostarp leģendārā aktrise Katrīna Denēva, parakstīja petīciju, vēršoties pret ieceri sodīt seksuālo pakalpojumu pircējus.

Savukārt oktobrī Francijā tika izplatīts manifests Neaiztieciet manu mauku. "Mēs uzskatām, ka ikvienam ir tiesības brīvi tirgot savu pievilcību un pat gūt no tā prieku," teikts šajā manifestā. "Kad parlaments tiek iesaistīts noteikumu pieņemšanā par seksualitāti, apdraudēta ir ikviena brīvība."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits