Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Glābšanas programmas termiņa pagarināšanas gadījumā Grieķijai būs nepieciešami vēl 32,6 miljardi eiro

Grieķijas starptautiskajiem kreditoriem nāksies meklēt 32,6 miljardus eiro (22,9 miljardus latu), ja tie piekritīs par diviem gadiem pagarināt valsts glābšanas programmas nosacījumu izpildes termiņu, liecina aizdevēju paziņojuma uzmetums.

Atēnām nepieciešami 15 miljardi eiro (10,5 miljardi latu), lai segtu 2013.-2014.gadu un tām vajadzēs vēl 17,6 miljardus eiro (12,3 miljardus latu) 2015.-2016.gadam, liecina ziņojums, kas pirmdien nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

Starptautiskie aizdevēji - Eiropas Savienība (ES), Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Centrālā banka (ECB) - pašreizējās glābšanas programmas laikā bija prognozējuši, ka Grieķijai papildu finansējumā būs vajadzīgi aptuveni astoņi miljardi eiro (5,6 miljardi latu). Ziņojumā teikts, ka "finansēšanas robs programmā radies saistībā ar zemākiem privatizācijas ienākumiem, lēnāku izaugsmi un mazākiem valsts ienākumiem, kā arī ar ilgāku laiku, kas nepieciešams budžeta deficīta samazināšanai".

Lai arī Grieķija laika gaitā varētu nonākt labākā pozīcijā līdzekļu iegūšanai tirgos, "ir saprātīgi pieņemt, ka tirgi ilgāku periodu saglabās piesardzību attiecībā uz Grieķiju, ņemot vērā augstās parādsaistības un politiskos riskus," norāda starptautiskie aizdevēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits