Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Ilustratīvs attēls

Gotlande aizliedz Gazprom izkraut caurules ostā

Gotlandes vietējās pašvaldības pārstāvis paziņojis, ka neļaus uzņēmumam Gazprom izkraut caurules, kas paredzētas Nord Stream 2 būvniecībā, uz salas, raksta portāls Meduza.io

Pašvaldības vadītājs Tomijs Gardels norādījis, ka konsultējies ar Zviedrijas Aizsardzības un Ārlietu ministrijām, kas norādījušas, ka atļauja uzglabāt caurules Gotlandē varētu būt pretēji Zviedrijas drošības interesēm. 

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas kontrolētās Nord Stream 2 būvniecības vajadzībām vēlas nomāt Slītes ostu Gotlandes salā, kā arī Kārlshamnas ostu Zviedrijas dienvidos, lai atvieglotu jaunā gāzes vada būvniecības darbus zem Baltijas jūras.

Bruņoto spēku pārstāvji iepriekš sacījuši, ka šajā rajonā bieži uzturas militārais personāls, tāpēc pastāv bažas, ka caurulēs varētu tikt ievietotas noklausīšanās iekārtas. Norādīts, ka Zviedrijas valdība Gotlandei varētu kompensēt zaudējumus, kas radīsies no lēmuma nesadarboties ar Gazprom

Zviedru laikraksts Svenska Dagbladet raksta, ka Gazprom pārstāji jau pauduši neapmierinātību ar Gotlandes lēmumu, norādot, ka tagad ir nepieciešams pārplānot gāzes vada būvniecība Baltijas jūrā.

Krievijas valsts dabasgāzes koncerns Gazprom, Lielbritānijas un Nīderlandes grupa Shell, Austrijas OMV un Vācijas uzņēmumi Uniper un Wintershall pērn jūnijā vienojās uzbūvēt jaunu gāzesvadu Nord Stream 2 Baltijas jūrā no Krievijas uz Vāciju, apejot Ukrainu, Poliju un Baltijas valstis. Jaunā gāzesvada jauda būs divreiz lielāka nekā Nord Stream, un to varētu pabeigt līdz 2019.gada beigām, ziņo aģentūra LETA.

 

Top komentāri

gp
g
malači Gotlande ! a troļļiem darba laiks jau beidzies :))
Lai
L
Zviedriem izdodās noturēties un neielaist savā zemē ( pašā sirdī) agresora valsti. Tas būtu tiešs drauds valstij.Žēļ,bet Krievija vairākkārt ir parādijusi,ka tai nevar ticēt .
Pepija Garzeķe
P
noklausīšanās ierīces caurulēs, kas tiks novietotas krastā? un ko tieši ar šīm ierīcēm krievi varēs Gotlandē noklausīties? izklausās naivi..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits