Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Grieķija plāno noteikt nelegālajiem imigrantiem bargākus sodus par noziegumiem

Grieķijas valdība plāno veikt grozījumus likumos, lai nelegālajiem imigrantiem par pastrādātajiem noziegumiem varētu tikt piespriesti bargāki sodi nekā likumīgajiem iedzīvotājiem.

Kā teikts pirmdien izplatītajā valdības preses relīzē, "kad nelegālie imigranti ar iepriekšēju nodomu veic krimināli sodāmas darbības, fakts, ka viņi valstī ieradušies nelikumīgi," tiks uzskatīts par vainu pastiprinošu apstākli.

Iecerēto likumu grozījumu mērķis ir apkarot nelegālo imigrantu pastrādātos noziegumus. Valdība cer, ka tas arī palīdzēs atturēt daudzus patvēruma meklētājus no centieniem iekļūt valstī nelegāli.

Kā pirmdien atzina sabiedriskās kārtības ministrs Nikss Dendjass, Grieķijai ir "jānostiprinās" pret nelegālo imigrāciju. Īpašu satraukumu par nelegālo imigrantu masveida pieplūdumu Grieķijā raisījis asiņainais konflikts Sīrijā, kas līdz šim saskaņā ar aktīvistu apkopotajiem datiem izdzēsis jau vairāk nekā 27 000 cilvēku dzīvības.

"Sāk parādīties migrācijas vilnis. Tas vēl nav sasniedzis Grieķiju lielā daudzumā. Pašlaik tas virzās uz Turciju, Jordāniju un Irāku, taču valstij ir jābūt gatavai," norādīja ministrs.

Bruņotā konflikta dēļ bēgļu gaitās uz kaimiņvalstīm devušies jau vairāk nekā 250 000 sīriešu. Bēgļu nometnēs Turcijas dienvidaustrumos netālu no Sīrijas robežas šobrīd mīt ap 80 000 sīriešu, taču Ankara brīdinājusi, ka tā kopumā var uzņemt ne vairāk par 100 000 bēgļu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits