Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Grieķijas koalīcijas partija atsakās no iebildumiem pret ES pieprasīto rakstisko apliecinājumu reformu ieviešanai

Grieķijas valdošajā koalīcijā ietilpstošā galēji labējā nacionālistu partija Laos svētdien tomēr atteicās no iebildumiem pret Eiropas Savienības (ES) pieprasīto rakstisko apliecinājumu, ka tiks veiktas starptautisko kreditoru pieprasītās reformas.

Laos nostājas maiņa ļauj Grieķijai spert soli tuvāk tik ļoti vajadzīgajam aizdevuma maksājumam, taču otrās lielākās koalīcijas partijas - "Jaunie demokrāti" - iebildumi joprojām ir nopietns šķērslis šajā ceļā.

"Ja lēmums par algu un pensiju izmaksu ir manā ziņā, tad mans pienākums ir nodrošināt līdzekļus grūtībās nonākušajiem Grieķijas iedzīvotājiem," pēc sarunām ar ES un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) amatpersonām skaidroja Laos līderis Georgs Karacaferis.

Jau ziņots, ka eirozonas finanšu ministri pieprasījuši Grieķijai rakstisku apliecinājumu, ka tiks ieviestas pieprasītās reformas, iekams piešķirt astoņu miljardu eiro lielo aizdevuma maksājumu, kas valstij ir vitāli nepieciešams, lai izvairītos no maksātnespējas.

ES un SVF delegācijas pārstāvji sestdien tikās arī ar Jauno demokrātu līderi Antoni Samaru, kurš palika pie nostājas, ka atbalsts jaunajai valdībai jau ir pietiekams apliecinājums nolūkam ieviest reformas.

Plānots, ka jaunais Grieķijas valdības vadītājs Luks Papadems pirmdien apspriedīs pašreizējo situāciju valstī ar ES prezidentu Hermanu van Rompeju un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Savukārt otrdien viņam plānota tikšanās ar eirozonas finanšu ministru padomes jeb tā dēvētās Eirogrupas vadītāju Žanu Klodu Junkeru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits