Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Grieķijas prese starptautiskos kreditorus apsūdz šantāžā

Grieķijas laikraksti piektdien pauda bažas par kavēšanos tik ļoti nepieciešamo starptautiskā aizdevumu līdzekļu saņemšanā, neskatoties uz jauno taupības pasākumu apstiprināšanu parlamentā, vienlaikus apsūdzot kreditorus šantāžā un grūtībās nonākušās valsts izsmiešanā.

Eiropas valstu līderi ceturtdien atzinīgi novērtēja Grieķijas parlamenta spēju apstiprināt 18,5 miljardu eiro (13 miljardu latu) vērto taupības programmu, taču brīdināja valsti, ka vienošanās ar kreditoriem par starptautiskā aizdevuma nākamā maksājuma piešķiršanu varētu netikt panākta vairākas nedēļas. "Viņi ņirgājas par Grieķiju," vēsta laikraksts Avghi.

Tikmēr izdevums Kathimerini raksta, ka Eiropas Savienība (ES) aizkavē aizdevuma maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā, jo nespēj panākt vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) par kompromisu attiecībā uz Grieķijas parādsaistību dzīvotspēju. Prognozes liecina, ka Grieķijas parādsaistību apjoms nākamgad pieaugs līdz 346 miljardiem eiro (243,2 miljardiem latu) jeb 190% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kamēr valsts ekonomika samazināsies par 4,5%.

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible ceturtdien atzina, ka, neskatoties uz jaunās taupības programmas apstiprināšanu, starptautisko aizdevēju un Grieķijas vienošanās, visticamāk, netiks panākta tuvākajā laikā. Grieķija jau iepriekš brīdinājusi, ka bez papildu līdzekļu saņemšanas valstij novembra vidū draud bankrots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits