Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Grieķu žurnālistam - nodokļu nemaksātaju atmaskotājam - būs atkārtoti jāstājas tiesas priekšā

Grieķu žurnālistam un žurnāla _Hot Doc _redaktoram Kostam Vaksevanim, kuru tiesa jau attaisnoja apsūdzībās par privātās dzīves pārkāpumu, publicējot sarakstu ar 2059 iespējamajiem nodokļu nemaksātājiem, atkārtoti būs jāstājas tiesas priekšā, piektdien atklāja vārdā neminēts informācijas avots Grieķijas Tieslietu ministrijā.

Sagaidāms, ka žurnālistam tiesas priekšā varētu būt jāstājas jau nākamajā mēnesī, jo prokuratūra sākotnējā spriedumā, kas tika pasludināts 1.novembrī, konstatējusi "juridiskas nepilnības". Žurnālistu šoreiz tiesās trīs tiesnešu kolēģija. Pirmo tiesas procesu vadīja viens tiesnesis. Žurnāla redaktoram izvirzītas apsūdzības par cilvēku privātās dzīves pārkāpumu, un, ja tiesa atzīst Vaksevaņa vainu, viņam draud līdz pat trīs gadu cietumsods.

Jāatgādina, ka izdevuma rīcībā bija nonācis saraksts ar bankas HSBC Ženēvas filiāles klientu vārdiem no Grieķijas. To vidū ir arī premjerministra Antona Samara padomnieks Stavrs Papastavrs, bijušā kultūras un sabiedriskās kārtības ministra Georgija Vulgaraka sieva, kā arī Finanšu ministrijas amatpersonas, uzņēmēji, ārsti, juristi, pensionāri, studenti un mājsaimnieces.

Lai gan žurnāls neatklāja, cik daudz naudas šie cilvēki ir uzkrājuši, tas vēstīja, ka dažiem no minētajiem cilvēkiem ārvalstu kontos noglabāti pat 500 miljoni eiro. Kā liecina neoficiāla informācija, žurnāls slepenos datus ieguvis, pateicoties bijušajam HSBC bankas darbiniekam, kurš 2007.gadā šo informāciju nozaga un nodeva Francijai, kas savukārt tajā dalījās ar Grieķiju.

Izmantojot šo informāciju, Francijai, Spānijai un Lielbritānijai izdevās atgūt miljoniem eiro, kas nebija nomaksāti nodokļos. Savukārt Grieķijas varasiestādes aizbildinājās ar to, ka informācija tikusi nozagta un tāpēc nevar tikt izmantota pret iespējamajiem nodokļu nemaksātājiem. No Grieķijas varasiestādēm vairāk nekā divu gadu garumā šajā jautājumā nesekoja nekāda rīcība.

Kad šis jautājums pagājušajā mēnesī tika atkal aktualizēts, varasiestādēm bija nepieciešamas pat vairākas dienas, lai atrastu šī saraksta kopiju. Šie dati Grieķijā izraisījuši asas diskusijas, un valdība tiek aicināta izmantot informāciju pret iespējamajiem nodokļu nemaksātājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits