Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Hakeru nopludinātā Naši līderu sarakste parāda Bronzas kareivja protestu organizēšanu Igaunijā

Krievijas hakeri publiskojuši Kremlim lojālo Krievijas jauniešu politisko organizāciju elektronisko saraksti, kurā redzams, kā no Maskavas koordinētas un finansētas krievvalodīgo akcijas pie Tallinas Bronzas kareivja pieminekļa, vēsta Igaunijas laikraksts Postimees.

Hakeru grupējuma Anonymous v Rossiji publiskojis agrākā Naši vadītāja un tagadējā Krievijas Jaunatnes lietu aģentūras vadītāja Vasīlija Jakemenko, jauniešu organizācijas Naši preses sekretāres Kristīnes Potupčikas, kā arī augsti stāvoša Naši pārstāvja Aleksandra Gagijeva saraksti, kas rada priekšstatu par to, kā organizētas akcijas pie Bronzas kareivja pieminekļa tā demontēšanas laikā Tallinā.

Saskaņā ar Igaunijas drošības policijas KaPo ziņojumu, Gagijevs ieņem ietekmīgu pozīciju Kremļa finansētajā jaunatnes organizācijā Naši .

Jakemenko sūtīto vēstuļu autori sīki atskaitās par finansējuma sadali, kā arī stāsta par brīvprātīgo pieminekļa "sargu" vervēšanu dažādās Krievijas pilsētās. Kā liecina sarakste, Naši slēgusi līgumus ar brīvprātīgajiem protestētājiem, palīdzot viņiem sagādāt vīzas un apmaksājot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus.

Starp publiskotajiem dokumentiem atrodama viena tāme šāda "brīvprātīgā protestētāja" Aleksandra Pavlova no Maskavas braucienam uz Igauniju un atpakaļ, kas organizācijai izmaksājusi 13 420 rubļus (240 latus) plus vīzas izmaksas.

Kā liecina sarakste, daudziem Naši atrastajiem brīvprātīgajiem protestētājiem Igaunijas vīza atteikta, kā arī bariņš izsēdināts no vilciena uz Igaunijas un Krievijas robežas. Virkne uzrunāto Naši aktīvistu no Sanktpēterburgas atteikušies piedalīties protestos, baidoties, ka tas viņiem nākotnē liegs iebraukšanu Eiropā.

Dokumentos atrodama arī kāda protestētāja Sergeja Nožova no Ivanovas sīka atskaite par Igaunijā pavadīto laiku. Nožovs apraksta, kā papildus protestam pie Bronzas kareivja viņam biju apmaksāts brauciens vilcienā kupejā uz Tallinu, dzīvošana viesnīcā Kalev Spa, brokastis un ekskursija pa Tallinu ar gidu.

Igaunijas robežsargi viņu sīki iztaujājuši jau uz robežas, kā arī apmeklējuši viņu viesnīcā, tomēr Nožovs otrajā dienā pēc ierašanās Tallinā devies uz Tenismegi laukumu, kur iepriekš atradās Bronzas kareivja piemineklis.

Tūlīt pēc ierašanās laukumā viņš aizturēts un nogādāts policijas iecirknī. Nākamajā dienā viņš ar policijas automašīnu nogādāts Narvā, kur viņam atdotas personīgās mantas un dokumenti ar atzīmi ar deportāciju un viņš nodots Krievijas robežsargiem.

Naši  līderu sarakste arī liecina, ka virkne Krievijā populāru blogotāju saņem no jauniešu organizācijas naudu par Kremlim labvēlīgām publikācijām.

Kā paziņoja Anonymous v Rossiji, viņu rīcībā ir arī citu Krievijas varas iestādēm pietuvinātu personu sarakste, kas tiks publiskota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits