Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

IIF brīdina par būtiskiem riskiem Grieķijas glābšanas programmai

Starptautiskais Finanšu institūts (IIF) brīdinājis, ka nesen koriģēto Grieķijas glābšanas programmu joprojām apdraud būtiski riski, kamēr valsts ekonomika turpinās strauji samazināties.

"Iekšzemes kopproduktam (IKP) nākamgad, visticamāk, samazinoties vēl par 4%-5% pēc 6% krituma šogad un papildus taupībai pārbaudot sociālo saliedētību, riski Eiropas Savienības (ES) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) programmai saglabāsies vērā ņemami," norāda IIF. "Bažas par parādsaistību ilgtspējību neatkāpsies, līdz neatjaunosies izaugsme un valdības parādsaistības tiks samazinātas līdz krietni patīkamākam līmenim," vēsta institūts. "Nepiekāpīgā ekonomikas apstākļu pasliktināšanās iegrožo Atēnu spēju sasniegt fiskālos mērķus."

IIF, kas šā gada martā bija iesaistīts Grieķijas privātā sektora parādsaistību norakstīšanā, šādu brīdinājumu izteicis dažas dienas pēc tam, kad Atēnas bija pabeigušas obligāciju atpirkšanas programmu, kuras īstenošana bija priekšnosacījums ES un SVF aizdevuma līdzekļu saņemšanai.

Ar starptautiskajiem aizdevējiem nesen panāktā vienošanās arī sniedz Grieķijai vairāk laika, lai tā samazinātu valsts parādsaistības, kas patlaban veido 170% no IKP.

Valstij parādsaistības nepieciešams samazināt līdz 124% no IKP līdz 2020.gadam un līdz 110% 2021.gadā. Taču IIF uzsver, ka pat šis līmenis nav pietiekami zems. "Parādsaistību ilgtspējības līmenis Grieķijā nav 120%, nav 110%, tas ir krietni zemāks," norāda institūta galvenais ekonomists Filips Satls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits