Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Makrons aicina drošības jomā sadarboties arī ar Krieviju

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien paziņojis, ka nepieciešams "revidēt Eiropas drošības arhitektūru un veidot stratēģisko sadarbību, tostarp aizsardzībā, ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem". Makrons jau iepriekš norādījis, ka Eiropai pašai jāuzņemas atbildība par savu aizsardzību, lai tai vairs nevajadzētu paļauties uz ASV.

Uzturoties oficiālā vizītē Somijā, Makrons uzsvēra, ka "mūsu interesēs ir stratēģiskā partnerība ar Turciju, kā arī ar Krieviju, kas ilgtermiņā ļautu [tām] stabilizēt attiecības ar Eiropas Savienību".

Elizejas pils saimnieks piebilda, ka "attiecības ar Krieviju mums jāvirza tālāk par Aukstā kara beigām, jo vecie ieradumi pēdējo divu desmitgažu laikā noveduši pie kļūdām un pārpratumiem".

Makrons pavēstīja, ka šo jautājumu viņš jau apspriedis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, maijā apmeklējot Sanktpēterburgu.

"Kad Eiropa būs ieguvusi stratēģisko un aizsardzības autonomiju, mums jārevidē Eiropas drošības arhitektūras nosacījumi, to darot kopīgi ar Krieviju, jo mūsu interesēs ir saglabāt stabilitāti visā reģionā," preses konferencē norādīja Makrons.

Vienlaikus viņš atzina, ka NATO joprojām ir svarīga alianse, piebilstot, ka, viņaprāt, mūsu loma arī ir padarīt Eiropu par paraugu, vaduguni, kā risināt globalizācijas problēmas.

Makrons Helsinkos tikās ar Somijas prezidenti Sauli Nīnisti un premjerministru Juhu Sipalu, un somi izrādījuši gatavību pievienoties Francijas iniciatīvai veidot ciešāku sadarbību aizsardzībā starp Eiropas valstīm.

Top komentāri

Def
D
naivais makarons
S ♥ NATO
S
Sadarbība būtu jāsāk ar pilnīgu krievijas kodolatbruņošanu ...
latvietis
l
Makrons grib bučāties ar krievu okupantiem ! Mēs nē !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits