Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Merkele trešo reizi cer iegūt kancleres krēslu

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka kandidēs 2013. gadā gaidāmajās vēlēšanās, un cer trešo reizi gūt kancleres krēslu. Lai gan Vācijas līderes popularitāte pēdējā laikā kritusies, viņa nedomā piekāpties. «Tiklīdz sāksies kampaņu laiks, es tajās iesaistīšos ar lielu entuziasmu,» A. Merkeles teikto citē AFP. «Man ir lielas cerības, ka sociāldemokrāti pirms nākamajām vēlēšanām atradīs man sāncensi,» norādījusi 56 gadus vecā Kristīgo demokrātu līdere.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas nav labvēlīgas politiķei, kas jau kopš 2005. gada ieņem kancleres amatu. Tautas acīs viņu pārspēj divi sociāldemokrāti no opozīcijas: bijušais finanšu ministrs Pērs Šteinbriks un bijušais ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers. Lai gan sociāldemokrāti nav nosaukuši savu kandidātu, eksperti spēcīgākos pretendentus saskata šajos politiķos, raksta Reuters.

F. V. Šteinmeiers, kurš patlaban ir opozīcijā esošo sociāldemokrātu līderis, ir piesardzīgs izteikumos par spekulācijām ap kanclera vēlēšanām. «Divus gadus pēc 2009. gada parlamenta vēlēšanām publikai, šķiet, nav interesantāka jautājuma par to, kurš no sociāldemokrātiem kļūs par kancleru,» politiķa teikto citē The Local.

Taču P. Šteinbriks uzsvēris, ka kandidāts netiks izvirzīts agrāk par 2012. gada nogali. Pats P. Šteinbriks iemantojis cieņu vāciešu vidū, pateicoties veiksmīgai darbībai finanšu ministra amatā, kas ļāva Vācijai 2008. gadā sekmīgi pārvarēt ekonomiskās krīzes radītos draudus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits