Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parīzē tūkstošiem cilvēku piedalījušies demonstrācijā pret islamofobiju

Vairāk nekā 10 000 cilvēku svētdien devušies gājienā pa Parīzes ielām, lai nosodītu naidīgumu pret islāmu un musulmaņiem.

Līdzīga demonstrācija notika arī Marseļā, Francijas dienvidos.

Demonstrācijas organizēja kreisā spārna organizācijas un mediji un tās atbalstīja vairākas musulmaņu grupas.

Taču demonstrācijas izpelnījušās pretrunīgus vērtējumus. Kritiķi apgalvo, ka vairāku protestus rīkojošo organizāciju biedru vidū ir radikāli noskaņoti islāmisti un salafisti.

Piemēram, viena no organizācijām - Kolektīvs pret islamofobiju Francijā - ir apsūdzēta par saistību ar Musulmaņu brālību, kas Rietumos tiek uzskatīta par islāmistu organizāciju.

Kritiķi arī uzskata, ka šādas demonstrācijas grauj Francijas sekulārisma tradīciju, kuras būtiska sastāvdaļa ir tiesības kritizēt reliģiju.

Kāda augsta ranga Francijas amatpersona pat izteikusies, ka šie ir protesti pret sekulārismu, kas maskēti kā cīņa pret diskrimināciju.

Acīmredzami cenšoties atvairīt šo kritiku, daži protestētāju plakāti vēstīja, ka viņi atbalsta reliģiju kritiku, bet nosoda naidu pret ticīgajiem.

Socioloģiskās izpētes organizācijas Ifop šomēnes veiktā aptauja liecina, ka 40% musulmaņu Francijā uzskata, ka ir saskārušies ar diskrimināciju savas ticības dēļ.

Islāms ir otra izplatītākā reliģija Francijā, kur mīt lielākā musulmaņu kopiena Rietumeiropā.

Top komentāri

pilsonis
p
Tūkstošiem islāmistu piedalījušies demonstrācijā pret veselo saprātu.
Liena
L
Es gan pret musulmaņiem izturos normāli: man nekādu iebildumu pret musulmaņiem Turcijā - tie bija visnotaļ laipni un patīkami cilvēki, nav iebildumu, ja viņi dzīvo Sīrijā, AE, pat Albānijā, bet iebildumi rodas, kad es šos redzu, piemēram, Rīgā, vai Austrijas, Vācijas, Francijas skaistākajas vietās. Tur tiem nav jābūt.
hmmm
h
To, ka pret musulmaņiem Eiropā izturas naidīgi tas ir fakts - palasiet, kaut vai dienal.lv komentārus. Otrs fakts ir tāds, ka ievērojams daudzums musumlmaņu naidīgi izturas pret Eiropeisko dzīvesveidu un vērtībām. Viens no priekšnosacījumiem potenciālā pilsoņu kara novēršanai - nepieļaut musulmaņa skaita pieaugumu caur nekontrolēto bēgļu ordām. Ideālā gadījumā būtu nepieciešama tā dēvētā integrācija. Bet trešais bēdīgais fakts ir tāds ka tā integrācija ne vella nestrādā. Domāju, ka esmu uzrakstījis kailo patiesību, kuru zin nu jau daudzi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits