Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pēc ES prasības Polija atceļ lielveikalu nodokli

Polijas valdība otrdien atcēla jaunā nodokļa piemērošanu lielveikaliem, kas tika vērsts pret ārvalstu uzņēmumiem piederošajiem tīkliem, vien dienu pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) sāka izmeklēšanu saistībā ar tā iespējamu neatbilstību konkurences noteikumiem.

Paziņojot par šī nodokļa atcelšanu, Polijas finanšu ministrs norādīja žurnālistiem, ka ES izmeklēšana ir "patvaļīga un politiska," kas sākta "pēc lielu korporāciju izdarīta spiediena."

Polijas valdība jauno nodokli ieviesa jūlijā saistībā ar pūliņiem finansēt sociālās programmas un paplašināt atbalstu valdībai.

Tas galvenokārt attiecās uz tādām lielām grupām kā Francijas Auchan un Carrefour, kā arī Vācijas Lidl un Metro, saudzējot vietējos mazumtirgotājus.

Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka tai "ir bažas, ka progresīvās [nodokļa] likmes, balstoties uz apgrozījumu, sniedz uzņēmumiem ar zemu apgrozījumu selektīvas priekšrocības pār konkurentiem, tādējādi pārkāpjot ES noteikumus par valsts palīdzību."

Komisija izdeva rīkojumu nekavējoties pārtraukt šī nodokļa piemērošanu.

Tikmēr Polijas finanšu ministrs otrdien norādīja, ka no janvāra lielveikaliem tiks piemērots jauns nodoklis, taču sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits