Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pēc tiesas lēmuma Grieķijai jāatjauno sabiedriskās raidorganizācijas darbība

Grieķijas valdībai pēc tiesas lēmuma jāatjauno pagājušajā nedēļā negaidīti slēgtās sabiedriskās raidsabiedrības ERT darbība. Tomēr tiesa lēma, ka ERT darbosies tikai tik ilgi, līdz budžeta samazināšanas nolūkos izdosies to pārformēt jaunā raidsabiedrībā ar mazāku darbinieku skaitu.

Tiesas lēmums raksturots kā kompromiss, kas katrai pusei ļauj sevi saukt par uzvarētāju, vēstīja ziņu aģentūra Reuters. Apmierināta premjera Antona Samara prasība samazināt budžeta izdevumus, izveidojot jaunu nacionālo raidsabiedrību ar mazāku darbinieku skaitu, taču tajā pašā laikā uzklausīta arī ERT, opozīcijas politiķu un pat premjera koalīcijas partneru kritika par pēkšņo raidsabiedrības slēgšanu, kas izsauca pārmetumus par demokrātijas apdraudējumu.

Medija darbinieki līksmo par lēmumu atjaunot raidorganizācijas darbību, lai gan apzinās, ka daļa vēlāk zaudēs darbu, kad tiks izveidota jaunā raidorganizācija.

Pagājušajā nedēļā premjers paziņoja, ka ERT tiek slēgta un aptuveni 2600 raidsabiedrības darbinieku tiek atlaisti. A. Samara lēmums izsauca protestus visā Grieķijā, un ERT arodbiedrība vērsās tiesā. ERT slēgšana radīja arī šķelšanos valdības vidū un vairoja bažas par ārkārtas vēlēšanām.

Spriedums izskanēja pirmdien, taču otrdienas pēcpusdienā raidsabiedrības darbība aizvien nebija atjaunota, vēstīja AP. Spriedums pieklusināja runas par ārkārtas vēlēšanām, un premjers trešdien tiksies ar koalīcijas partneriem, lai turpinātu sarunas par ERT nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits