Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pētījums: Vācijas turki ik gadu nosūta uz dzimteni miljardu eiro

Vācijā dzīvojošie turki ik gadu nosūta uz Turciju aptuveni miljardu eiro, kuru tie saņem Vācijā, vēsta laikraksts Handelsblatt, atsaucoties uz socioloģiskā institūta Info veiktu pētījumu. Gandrīz katrs trešais turks, kas dzīvo Vācijā, regulāri vai palaikam pārsūta naudu dzimtenē palikušajiem radiniekiem. Vidēji šī summa sasniedz 1,3 tūkstošus eiro gadā vienam cilvēkam, kas kopumā ir aptuveni miljards eiro gadā.

Pie tam daļa naudas, kas tiek nosūtīta uz Turciju, ir nevis imigrantu darba algu pārpalikums, bet gan sociālie pabalsti, kurus piešķir Vācijas varas iestādes. Pētījumā gaita secināts, ka 17 procenti Vācijas turku saņem finanšu palīdzību no valsts. Bez tam jāuzsver, ka tikai 57 procenti aptaujāto Vācijas turku paziņojuši, ka pārtiek no darba algas.

Vienlaikus ar naudas pārvedumiem Vācijā dzīvojošie turki sūta radiniekiem dažādas lietas, iekārtas vai instrumentus, kā arī pārtikas produktus. Vidēji šī palīdzība ir aptuveni 250 eiro vienam cilvēkam. Tā kā šādi rīkojas 18 procenti turku imigrantu, tad kopumā sūtījumu vērtība ir aptuveni 90 miljoni eiro gadā.

Institūta Info direktors Holgers Lilebergs (Holger Liljeberg) sarunā ar laikrakstu skaidrojis regulāros naudas pārskaitījumus un sūtījumus ar to, ka daudziem imigrantiem saglabājas ļoti spēcīgas saites ar dzimteni. Tas izskaidro arī faktu, ka daudzi turki nesteidzas pārdot nekustamo īpašumu Turcijā pēc pārbraukšanas uz Vāciju. Tāpat Vācijā dzīvojošie turki vidēji 1,9 reizes gadā brauc uz dzimteni, bet gandrīz katrs ceturtais no viņiem apmeklē Turciju trīs – četras reizes gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits