Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Polija noraida absurdos apgalvojumus par vīzu skandāla mērogiem

Reaģējot uz Vācijas pieprasījumu sniegt paskaidrojumus, Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kamiņskis trešdien noraidījis "absurdos" apgalvojumus par Polijas vīzu skandāla mērogiem.
"Diemžēl vācu prese pieķērusies opozīcijas pilnīgi absurdajam naratīvam par mūsu risināmās lietas mērogiem," raidsabiedrībai "Radio Zet" norādīja ministrs.
 
"Es vakar runāju ar Vācijas iekšlietu ministri. Es paskaidroju par patiesajiem mērogiem. Es viņai apliecināju, ka tā ir tikai opozīcijas vēlēšanu kampaņa, un mudināju viņu neticēt šiem mēsliem," sacīja Kamiņskis.
 
Atbilstoši Polijas mediju versijai esot izveidota sistēma Šengenas vīzu izsniegšanai Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu pilsoņiem apmaiņā pret naudu, kurā iesaistīti Polijas konsulāti un šo reģionu uzņēmumi.
Polijas varasiestādes apgalvo, ka izsniegti daži simti Polijas darba vīzu, savukārt opozīcija uzstāj, ka to patiesais skaits varētu būt ap 250 000.
Polijas slepenais dienests pagājušajā nedēļā paziņoja, ka aizturēti septiņi cilvēki.
 
No septiņiem aizturētajiem apcietināti trīs, pavēstīja prokuratūra, kas izmeklē apsūdzības par vīzu iegūšanu krāpnieciskā ceļā.
 
Polijas mediji arī ziņo, ka shēmā, ko opozīcijā esošā liberāli konservatīvā partija "Pilsoniskā platforma" nodēvējusi par "21.gadismta lielāko Polijas skandālu", bijusi iesaistīta Ārlietu ministrija.
 
Skandāla rezultātā pagājušajā nedēļā atkāpās Polijas ārlietu ministra vietnieks Pjotrs Vavžiks. Tiesa, oficiālais demisijas iemesls ir "sadarbības trūkums".
 
Polijas mediji ziņo, ka Vavžiks pēc pašnāvības mēģinājuma ievietots slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits