Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Šeible: Grieķijai būs nepieciešama trešā palīdzības programma

Grieķijai būs nepieciešama jauna palīdzības programma pēc tam, kad pašreizējā, kas jau ir otrā, nākamgad noslēgsies, uzskata Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

"Grieķijai vajadzēs jaunu palīdzības programmu," otrdien notikušajā priekšvēlēšanu pasākumā Ārensburgā paziņojis Šeible, vēsta laikraksts Frankfurter Allgemeine Zeitung un citi Vācijas mediji.

Parādu nomocītā Grieķija, kas jau sesto gadu atrodas recesijā, bijusi spiesta likvidēt sabiedriskā sektora darba vietas, samazināt algas un pensijas, lai saņemtu palīdzības finansējumu kopumā 240 miljardu eiro (168,7 miljardu latu) apmērā no Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF).

Eiropas Komisijas, Eiropas Centrālās bankas un SVF pārstāvji septembrī ieradīsies Atēnās, lai izvērtētu valsts progresu reformu īstenošanā un lemtu par kārtējā aizdevuma maksājuma piešķiršanu Grieķijai.

Līdz šim Vācijas valdība vairījusies atzīt, ka pašreizējā glābšanas programma 130 miljardu eiro vērtībā nebūs pietiekama, lai palīdzētu Grieķijai izlauzties no parādu un budžeta deficīta apburtā loka.

Šeible gan noliedz, ka nākamajā palīdzības programmā atkal varētu tik norakstītas privāto kreditoru turētās Grieķijas parādsaistības, jo pieredze no iepriekšējās programmas nav bijusi pozitīva. Tomēr Vācijas finanšu ministrs uzstāj, ka Grieķijai būs nepieciešama jauna finansiāla palīdzība, lai novērstu Atēnas aizņemšanās izmaksu pārmērīgu pieaugumu.

Vācijas kanclere Angela Merkele iepriekš izteikusies, kā Vācijas valdība vairākkārt norādījusi, ka situāciju Grieķijā būs nepieciešams no jauna izvērtēt 2014.gada beigās vai 2015.gada sākumā.

Tajā pat laikā Vācijas centrālā banka Bundesbank pauž viedokli, ka Grieķija nākamo aizdevuma maksājumu no pašreizējās programmas varētu saņemt vēl šogad vai nākamā gada sākumā, šomēnes vēstīja žurnāls "Der Spiegel", atsaucoties uz kādu Bundesbank iekšējās lietošanas dokumentu. Bundesbank eksperti arī pauduši viedokli, ka jaunas Grieķijas glābšanas programmas iespējamību viņi vērtē kā "ļoti augstu", savukārt Grieķijas panāktais progress uzskatāms par "tikko apmierinošu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits