Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sīriešu bēgļi kļuvuši par Eiropas valstu problēmu

Pilsoņu kara plosīto Sīriju ik dienas pamet ap 5000 cilvēku, lai bēgtu no kara šausmām. Pēdējos mēnešos dramatiski audzis patvēruma meklētāju skaits, un sīriešu bēgļu krīze sasniegusi Eiropas krastus, lai gan vairākums migrantu joprojām dodas uz Sīrijas kaimiņvalstīm.

Sīrijas konflikts iezīmējis Eiropas Savienības (ES) nespēju tikt galā ar strauji augošajām migrantu masām. Pārpildītie bēgļu centri tādās valstīs kā Itālija, Grieķija un Bulgārija likuši valdībām saukt pēc citu valstu solidaritātes, uzņemot patvēruma meklētājus, taču Eiropa nav izrādījusi lielu vēlmi izmitināt migrantus. ES nav gatava atvērt savas robežas iebraucējiem, un eiropiešu vidū arvien vairāk pieaug bailes no migrantu pieplūduma.

Eiropa sīriešiem simbolizē miera ostu. "Mums nav cita varianta," Reuters sacīja Serbijas robežsardzes pārtvertais sīrietis, kurš kopā ar ģimeni pameta dzimto Alepo, kad sprādzienā tika iznīcināta viņa māja. "Mums vairs nav citas vietas, kurp doties."

Eiropa devusi patvērumu vairāk nekā 40 000 sīriešu bēgļu, taču lielākā daļa izmitināta divās valstīs - Vācijā un Zviedrijā. ES nav vienotas politikas, kas regulētu, kā risināt Sīrijas bēgļu krīzi, un tūkstošiem sīriešu mēģina nelegāli iekļūt Eiropā.

Izmisuma māktie gatavi atdod cilvēku kontrabandistiem visus ietaupījumus, lai iekļūtu ES teritorijā. Daudzi sēžas mazās, pārpildītās laiviņās, lai mēģinātu pārvarēt nemierīgos jūras ūdeņus, un pat vērienīgās naudas summas nesniedz garantiju, ka izdosies sasniegt Eiropas krastus.

Pilnu rakstu "Sīriešu bēgļi kļuvuši par Eiropas valstu problēmu" lasiet pirmdienas, 30.septembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits