Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Spānijas Konstitucionālā tiesa liedz Katalonijas parlamentam pirmdien sapulcēties uz sēdi

Spānijas Konstitucionālā tiesa ceturtdien uzdevusi atlikt pirmdien plānoto Katalonijas parlamenta sēdi, kurā paredzēts analizētu neatkarības referenduma rezultātus un, iespējams, pasludināt neatkarību.

Tiesneši "deva rīkojumu apturēt plenārsēdi, kas pirmdien paredzēta Katalonijas parlamentā", kamēr tiesa izskatīs prasību, kas iesniegta pret to, paziņoja tiesas preses pārstāve.

Kāds avots Katalonijas valdībā trešdien apliecināja, ka Spānijas Katalonijas reģions neatkarību varētu pasludināt jau pirmdienas sēdē, kas paredzēta reģiona parlamentā.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajā Katalonijas neatkarības referendumā, ko centrālā valdība uzskata par pretlikumīgu, 90% tā dalībnieku nobalsoja par reģiona neatkarību.

Ja neatkarība tiks pasludināta vienpusējā kārtā, Spānijas valsts nonāks bezprecedenta konstitucionālās krīzes situācija, turklāt satricinājuma viļņi izplatīsies pa visu Eiropu. Līdz šim gan neviena Eiropas valsts nav apliecinājusi gatavību atzīt neatkarīgu Katalonijas valsti.

Top komentāri

hmm
h
Vai elpot Spānijas konstitucionālā tiesa vēl nav aizliegusi?
jautājums
j
Un ja Parlaments sanāks uz sēdi, ko tad? Vai Spānijas policija apcietinās Parlamenta deputātus, neskatoties uz deputātu imunitāti? Un lai tiktu līdz Parlamentam, tai nāksies šķērsot laukumus, kuros ir tūkstošiem cilvēku. Ja cilvēki aizstāvēja vēlēšanu urnas, vai viņi neaizstāvēs savus deputātus? Var iztēloties: Spānijas policija ar stekiem sit cilvēkus, lai piekļūtu pie deputātiem.
hi-hi
h
Spānijas valdība lielā steigā gatavo likumu, kas atvieglotu Katalonijas uzņēmumu pārcelšanu uz Spāniju, vispirms bankas. Sapratusi, ka Katalonija ir tik un tā ir zaudēta, grib vismaz kādu gabalu noraut.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits