Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Spānijas policija slēgusi vairāk nekā pusi no Katalonijas neatkarības referenduma vēlēšanu iecirkņiem

Spānijas valdība paziņojusi, ka policija sestdien slēgusi un nozīmogojusi 1300 no 2315 vēlēšanu iecirkņiem, kurus Katalonijas reģionālā valdība sagatavojusi svētdien paredzētajam neatkarības referendumam, kuru Madride pasludinājusi par antikonstitucionālu un nelikumīgu.

Vienlaikus kāda valdības amatpersona pavēstīja, ka 163 skolas, kurās paredzēti vēlēšanu iecirkņu, ieņēmuši aktīvisti, kas atbalsta Katalonijas neatkarību, tostarp skolēni un viņu vecāki, kuri tur uzturējušies visu nakti uz sestdienu.

Katalonijas reģionālās policijas priekšnieks devis rīkojumu atbrīvot un slēgt visas ēkas, kur paredzēta balsošana, līdz svētdienai plkst.6.00.

Balsošanas sākums paredzēts plkst.9.00.

Vienlaikus tiek ziņots, ka Spānijas policija sestdien ieņēmusi Katalonijas valdības sakaru centru, pamatojoties uz tiesas piektdienas rīkojumu nepieļaut arī elektronisko balsošanu.

Tiesa deva rīkojumu arī tīmekļa uzņēmumam Google liegt piekļuvi aplikācijai, kas paredzēta informācijas izplatīšanai par Katalonijas neatkarības referendumu.

Tikmēr Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons paudis pārliecību, ka, neskatoties uz centrālās valdības pretestību, referendums notiks.

"Vairāk nekā 2000 vēlēšanu iecirkņos viss ir sagatavots, gādājot, lai tiem būtu balsošanas urnas un biļeteni, viss, kas cilvēkiem nepieciešams, lai paustu savu viedokli," intervijā aģentūrai Reuters piektdien uzsvēra Pudždemons.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
SKATOTIES UZ TO KAS PATREIZ NOTIEK BARSELONĀ......SAKU KA LATVIJAI PATREIZ NAV NOPIETNAS VALDĪBAS !!! IR APČURĀJIES PUIŠEĻU BARIŅŠ ! KURŠ NAV ABSOLŪTI SPĒJĪGS PACELT SAVU BALSI PAR KATALOŅU BRĪVĪBU ! VARBŪT TOMĒR MASKAVA NEĻAUJ ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits