Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tajāni: Brexit nolīgums sekmēs ciešākas ES un Lielbritānijas nākotnes attiecības

Brexit nolīgums sekmēs ciešākas Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas nākotnes attiecības, ceturtdien pauda Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Antonio Tajāni

Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota aģentūru LETA informēja, ka Tajāni šodien ticies ar ES Brexit sarunu delegācijas vadītāju Mišelu Barnjē, kurš informējis par trešdien panākto vienošanos Brexit nolīguma projektam.

Tajāni norādījis, ka šodien nav nekāda pamata svinībām, jo Brexit nodara zaudējumus gan Apvienotajai Karalistei, gan ES.

"Taču mēs ticam demokrātijai un respektējam Lielbritānijas pilsoņu lēmumu. Nolīguma projekta teksts, par kuru vienojusies ES un Apvienotā Karaliste, ir pirmais solis gaidāmajā garajā ceļā. Lai vai kā, esmu optimistisks, ka tas sekmēs ciešākas ES un Lielbritānijas nākotnes attiecības. Kā es vienmēr esmu uzsvēris - Apvienotā Karaliste atstāj ES, nevis Eiropu," atzina EP prezidents.

Tajāni pateicās Barnjē par viņa darbu, kā arī akcentēja nozīmīgo EP Brexit vadības grupa ieguldījumu.

"Nolīgumam būtu jāatspoguļo tas, ka jebkura Brexit iznākuma vērtība būs zemāka par pilntiesīgu dalību ES, vienlaicīgi sargājot 27 ES dalībvalstu intereses un pilsoņu tiesības. Tas demonstrē vērtības, par kurām iestājas ES - solidaritāte un vienotība starp tās dalībvalstīm. Skaidrībai es arī vēlos uzsvērt, ka šis ir tikai sākums jaunam posmam. EP tiks aicināts apstiprināt nolīgumu, un tāpēc turpinās rūpīgi uzraudzīt notikumu gaitu, nodrošinot, ka tiek ievērotas mūsu nospraustās sarkanās līnijas," pauda Tajāni.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka kabineta locekļi pēc vētrainām debatēm tomēr piekrituši viņas saskaņotajam vienošanās projektam par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

"Kabinets kolektīvi lēmis, ka valdībai jāatbalsta izstāšanās līguma projekts," pēc piecas stundas ilgušās sēdes žurnālistiem pie Dainigstrītas desmitā nama pavēstīja Meja.

"Esmu stingri pārliecināta, ka izstāšanās vienošanās ir labākais, ko bija iespējams panākt," piebilda premjere, kamēr protestētāji, kas bija sapulcējušies gabaliņu tālāk, skandēja pret Brexit vērstus saukļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits