Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps migrantu krīzi Eiropā ierosinājis risināt ar milzu sienu Sahārā

ASV prezidents Donalds Tramps neskopojas un ar savu redzējumu par to, kā jāierobežo nelegālā imigrācija, dalās arī ar citu valstu amatpersonām. Tā Baltā nama saimnieks Spānijas valdībai ieteicis migrantu krīzi Vidusjūras reģionā risināt, uzceļot sienu, kas šķērsos Sahāras tuksnesi. Par šādu Trampa ierosinājumu informējis Spānijas ārlietu ministrs Josē Borels. Trampa pārliecību arī nemazināja aizrādījumi, ka šāda siena stieptos vairāk nekā 4500 kilometru garumā. "Sahāras robeža nevar būt garāka par mūsu robežu ar Meksiku," Trampa teikto atstāstījis Borels. Te gan ASV prezidents kļūdās, jo ASV-Meksikas sauszemes robežas garums ir 3145 kilometri.

Jāatgādina, ka solījums uzbūvēt sienu visā ASV-Meksikas robežas garumā bija viens no centrālajiem elementiem Trampa priekšvēlēšanu kampaņā. 

Šāda plāna "pārnešana" uz Sahāru, lai apturētu nelegālo migrantu ieceļošanu Spānijā, gan ir nereālistiska, kaut vai tāpēc, ka Spānijai Ziemeļāfrikā ir tikai divi nelieli anklāvi - Seuta un Melilja, tādējādi lielākā daļa sienas būtu faktiski jābūvē uz svešas zemes.

Borels par Trampa ierosinājumiem paziņojis šonedēļ, un ministra teikto plaši citējuši Spānijas mediji. Ārlietu ministrija ar preses sekretāra starpniecību apstiprināja, ka Borels tiešām nācis klajā ar šādiem izteikumiem, taču neko sīkāk vairs nekomentēja.

Tiek pieļauts, ka Tramps savu ideju Borelam izteicis jūnijā, kad Spānijas ārlietu ministrs devās līdzi Spānijas karaļpārim vizītē uz ASV, kuras ietvaros tika apmeklēts arī Baltais nams.

Jāatgādina, ka Spānija pēdējā laikā no Grieķijas un Itālijas pārņēmusi "līderes" lomu un nu biežāk par abām iepriekšminētajām valstīm ir Vidusjūru šķērsojošo imigrantu pirmā pieturvieta Eiropā. Šogad vien Spānijas krastus, šķērsojot jūru, sasnieguši 33,6 tūkstoši imigrantu, bet vairāk nekā 1,7 tūkstoši gājuši bojā jūrā. Spānijas dienvidu piekrastē migrantu uzņemšanas centru un citas nepieciešamās infrastruktūras kapacitāte jau ir izsmelta, kas dod labu augsni arī labēji noskaņotajām partijām, kuras vaino sociālistu premjeru Pedro Sančesu dubultstandartos un pārāk pielaidīgā attieksmē imigrācijas jautājumos.

Top komentāri

ta nu gan
t
Lai kā man simpatizē Trampa attieksme pret migrāciju, jāatzīst, ka kartē viņš tomēr nav paskatījies.
cits variants
c
Angažēt krievu čekistus lai atjauno dzelzs priekškaru.
zvirbulēns
z
Ir lielā mērā ticams, ka KF tiks de federalizēta, Maskavai uzmesti atomi! Šī iemesla dēļ, Latvijai jāsteidz ar žoga izbūves gar krieviju pabeigšanu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits