Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena

Vācija atkal izvietos Latvijā pārvietojamo Gaisa kontroles un ziņošanas centru

Vācijas bruņotie spēki aprīlī Latvijā atkal izvietos pārvietojamo Gaisa kontroles un ziņošanas centru, šodien Rīgā žurnālistiem pastāstīja Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena.

Viņa norādīja, ka Vācijai un Latvijai ir ilgstoša sadarbība jau 20 gadu garumā un pēdējo gadu laikā tā ir kļuvusi ciešāka. Vācijas un Latvijas karavīri sadarbojušies kopīgās mācībās, turklāt labs sadarbības piemērs bija fakts, kad Vācijas bruņotie spēki pērn Latvijā izvietoja pārvietojamo Gaisa kontroles un ziņošanas centru.

Urzula fon der Leiena norādīja, ka Vācijai atkal ir svarīgi parādīt saviem draugiem solidaritāti, turklāt Vācija nav aizmirsusi ko nozīmē dzīve pie austrumu robežas.

Vācijas aizsardzības ministre arī pauda pateicību Latvijas karavīriem, kuri iepriekš atvairījuši uzbrukumu Vācijas diplomātiskajai pārstāvniecībai Afganistānā.

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) pauda visdziļāko pateicību Vācijai par ieguldījumu Baltijas valstu drošības stiprināšanai. Viņš uzskata, ka starp Latviju un Vāciju pastāv liels potenciāls aizsardzības nozares stiprināšanā.

Vācijas aizsardzības ministre ieradusies Latvijā, lai ar savu Latvijas kolēģi pārrunātu divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, mūsdienu reģionālās drošības izaicinājumus, kā arī NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu īstenošanu.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos, NATO, tostarp Vācija aktīvi iesaistās klātbūtnes stiprināšanā un drošības veicināšanā Latvijā.

Pērn jūlijā Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē Vācijas bruņotie spēki izvietoja pārvietojamo Gaisa kontroles un ziņošanas centru, īstenojot sabiedroto spēku klātbūtni saskaņā ar NATO samitā Velsā pieņemtajiem lēmumiem par reģionālās drošības stiprināšanu alianses austrumu pierobežā. Integrēts Baltijas valstu gaisa telpas kontroles sistēmā, pārvietojamais Gaisa kontroles un ziņošanas centrs bija daļa no NATO gaisa telpas novērošanas un kontroles sistēmas.

Vācijas karavīri jau iepriekš piedalījušies kopīgās militārās mācībās Latvijā kopā ar Latvijas un citu sabiedroto valstu bruņoto spēku karavīriem.

Top komentāri

Veģets Distonijs
V
Visa Latvija cieš no veģetatīvās distonijas, kuru te ievieš nesekmīgas valdības ieviests stress. Pēcpadomijas Latvijas valdības panākums ir civīlās sabiedribas neuzticība tai, ekonomikas neveiksme, nemaz nerunajot par nespēju sevi izglītot par to kas notiek pasaulē. Vai tad ir gudri lekt no karstas pannas Padomijā iekš vāroša ūdens ES savienībā? Kura vara, reiz tā ir ievedusi kādā valstī savus ieročus tos bez iebildumiem atkal izvedīs pēc pieprasījuma vai sava iekšēja sabrukuma? To nedarija ne cars, ne bolševiki, ne bermontieši, un to nedarīt ES vadoša valsts Vacija. Un tagad vēl te iestādīt vācu propagandas lapu?
kalašnikovs
k
Atkritumu bedre arī āfrikā ir atkritumu bedre!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits